EYOF 2022: Stánok Slovenského florbalu vo FAN zóne privítal množstvo spokojných návštevníkov!

Náš florbalový stánok patril k najobľúbenejším v rámci celej FAN zóny EYOF 2022! 

Najväčšie mládežnícke podujatie a jeho letná podoba ešte stále prebieha v srdci Slovenska v Banskej Bystrici. Mladí športovci a športovkyne z celej Európy (48 štátov) súťažia v 10 športoch. Tisíce účastníkov, tisíce dobrovoľníkov a návštevníkov. 



Skvelú atmosféru energického podujatia sme zažili na tri dni aj my. V rámci FAN zóny sme ako zväz prezentovali florbal, možnosti zapojenia sa do rôznych podôb florbalových činností, ale najmä šport, ktorý je tu pre všetkých. Florbalka, loptička a radosť z hry. To všetko okúsili návštevníci nášho stánku, kde si mohli vyskúšať streľbu na bránku s terčami alebo si zahrať florbal na malom, improvizovanom ihrisku. Nechýbala dobrá nálada a ani mierne prehánky počas jedného dňa neodradili od radosti z hry. 

Počas troch dní prezentácie florbalu vo FAN zóne EYOF 2022 nás navštívili desiatky rodičov s deťmi, nie len zo Slovenska ale aj zo zahraničia. Rozdali sme desiatky malých suvenírov, odznakov a naši skvelí zamestnanci Peťo Zámečník (sekretár Komisie rozhodcov a observerov, člen a sekretár Komisie rozvoja a regionálneho florbalu)
Miro Kunštek (člen prezídia SZFB a hlavný koordinátor školských súťaží SZFB) absolvovali desiatky rozhovor v snahe motivovať budúcich športovcov zobrať do rúk práve florbalku a deravú loptičku. 


Ako vnímali návštevníci stánok SZFB už prezradil práve Miro Kunštek: „Celá akcia s názvom EYOF 2022 prebehla v poriadku, podľa očakávaní a v našom stánku to žilo počas troch dní naplno florbalom. Navštevovali nás rodičia s deťmi, pochvaľovali si florbalové aktivity a my sme sa im snažili podať pomocnú ruku a potrebné informácie. Panovala dobrá nálada a som veľmi rád, že sme aspoň na pár dní znova zvýšili u verejnosti povedomie o florbale. Veľká vďaka všetkým za pomoc pri organizácii.“

Okrem našich zamestnancov pomáhali s organizáciou aj tri florbalové kluby z regiónu. Zdenko Babík a jeho dievčatá z 1. FBK Banská Bystrica prezentovali klub a florbal počas pondelka, Ľubomír Ihradský a jeho chlapci z ŠK 1. FBC Zvolen nás potešili prítomnosťou počas utorka a v stredu ste mohli stretnúť chlapcov z Fair Play Sport Banská Bystrica od Tomáša Trudiča. Počas všetkých dní ste tak mohli vidieť florbalistov a florbalistky priamo z dejiska EYOF a okolia, ktorí odviedli skvelú prácu a pomohli s organizáciou. 


Všetkým patrí jedno veľké ĎAKUJEME, ktoré posiela aj samotný prezident SZFB – Martin Kopejtko: 


„Chcel by som sa v prvom rade poďakovať Mirovi Kunštekovi a Peťovi Zámečníkovi a florbalovým klubom pôsobiacim v Banskej Bystrici, Zvolene a Slovenskej Ľupči za materiálne a personálne zabezpečenie jedného z najnavštevovanejších stanov, v rámci celej FAN zóny. Som veľmi rád, že sme sa mali ako partner EYOF 2022 možnosť takouto formou odprezentovať.“


A čo hovorí Martin Kopejtko na možnú budúcu súčasť florbalu ako riadnej športovej disciplíny v rámci EYOF?

„Spoločným prianím každého z nás je robiť všetko preto, aby v budúcnosti florbal nebol len súčasťou FAN zóny, ale aj jedným zo súťažných športov. Bol by to ďalší významný krok pre rozvoj florbalu a zároveň je to aj veľká výzva smerom do budúcnosti.“ 

 

Ďakujeme všetkým, ktorí nás prišli navštíviť do FAN zóny EYOFu a veríme, že raz si na tomto podujatí budú môcť pozrieť florbal aj v ostrom, súťažnom zápase priamo v hale, ako športovú disciplínu. Pekné leto ešte. 

#žijemeflorbalom
 


Fotogaléria


Odoberajte newsletter