Favoriti súperov valcovali, zaváhala len Žilina

Úvodné dvojkolo a úspešný štart do novej sezóny má za sebou aj extraliga juniorov, ktorá nám počas víkendu ponúkla jedenásť zápolení. Na čele tabuľky sa usadilo košické ATU, ktoré nadelilo svojim súperom vo dvoch súbojoch až 40 gólov. Plný počet bodov majú aj ich košickí kolegovia s Florka a minuloroční víťazi súťaže 1. FBC Florbal Trenčín. Zápas k dobru má bratislavský Snipers, ktorý zajtra v dohrávke 1. kola hostí žilinské „kobylky.“

Zaujímavý rozbeh mali hráči bratislavského ŠK Lido, ktorí v sobotu zdolali v súboji nováčikov družstvo FBK Púchov 5:2. Včera však svojim výkonom zaskočili hráčov Grasshoppers Žilina, ktorému zobrali bod po tesnej prehre 6:7 gólom v predĺžení. Takmer celý zápas však vyhrávali, no zbabrali záver duelu. „Naše výkony hodnotím pozitívne a určite máme na čom stavať. Zápas s Púchovom bol náročný z psychického hľadiska, keďže to bol pre nás prvý súboj v extralige juniorov a chlapci sa taktiež dosť trápili v zakončení. Púchovu zachytal dobre brankár a ich hráči boli veľmi húževnatí počas celých šesťdesiat minút. Včera bol súper odlišný a tomu zodpovedalo aj dianie na ihrisku. Žilina bola lepšia asi vo všetkých aspektoch hry okrem zakončenia, vďaka čomu sme sa držali v zápase pomerne dlhý čas. V tretej tretine nám chýbalo kúsok športového šťastia pri brejkových situáciách a mohli sme sa tešiť z troch bodov, ale takto je ten výsledok spravodlivejší. Cením si maximálnu zodpovednosť, bojovnosť a oduševnenie každého nášho hráča, no zároveň je obrovský priestor na zlepšovanie sa po florbalovej stránke. Ďalšie zrkadlo nám nastavia košické tímy už o dva týždne,“ skonštatoval tréner ŠK Lido Prírodovedec Patrik Paulikovič.

Obe košické družstvá odohrali svoje stretnutia na domácej pôde a privítali rovnakých súperov. ATU si schuti zastrieľalo a najprv nováčika zo Žiaru nad Hronom sfúklo po výsledku 22:4 a na druhý deň aj FBC Páv Piešťany odišiel s nádielkou 18:4. Florko zdolalo Piešťany 9:4 a Žiar nad Hronom 17:0.

Všetky body zostali doma aj pod hradom Matúša Čáka, no len v zápasoch 1. FBC Florbal Trenčín. Víťazi predošlej sezóny porazili FBC BlueBerries Modra 16:3 a včera Tsunami Záhorskú Bystricu 10:6, hoci vyhrávali na začiatku tretej tretiny už 8:0... „Proti Modre sa dostali do hry všetci nominovaní hráči, čiže aj dorastenci. Chlapcom sa darilo a všetky tri päťky sa aj strelecky presadili, čo je pre nás pozitívne. Súboj proti Tsunami bol kvalitatívne podstatne rozdielny. Postupne sme sa dostali do osemgólového náskoku, no posledná časť nám nevyšla. Na konci zápasu boli na našich kľúčových hráčov zbytočné fauly, čo duel znervóznilo a časté vylúčenia ovplyvnili priebeh, počas ktorého sme zbytočne inkasovali niekoľko gólov. Bol to len vplyv momentálnych emócii, no chlapci mali zápas pevne v rukách. Spoločne si však posledných desať minút tohto duelu s chlapcami rozoberieme,“ zhodnotil nový kouč juniorského tímu 1. FBC Florbal Trenčín Juraj Lamačka.

V Trenčíne zostali ešte ďalšie tri body, pretože FBK AS najskôr podľahol Záhorskej Bystrici 8:13, no v súboji s Modrou bol úspešný a zdolal ju 4:3. „Na úvod sezóny nás čakal silný súper. Tsunami má vždy tie najvyššie ambície a určite tomu nie je ani tento rok. Ako nováčik sme chceli súpera prekvapiť a ponechať si body doma. Žiaľ, nevyšlo nám to. Nemôže sa stávať, že dostaneme v druhej tretine osem gólov. Z určitosťou to rozhodlo tento zápas. Mali sme na to aby sme si odniesli minimálne bod. Proti Modre sme absolútne dominovali na ihrisku. Výsledok ale tomu nezodpovedá. Vystreliť na súpera 61-krát a dať len štyri góly jasne ukazuje, že sme niečo robili zle. Nehrali sme až tak kombinačne a pravidelne sme zakončovali z diaľky. Jednoducho sme tak spravili zo súperovho brankára hviezdu. Prvé dvojkolo nám ukázalo nedostatky, ktoré v našom systéme máme a musíme na tom tvrdo popracovať. Určite sa ale nemáme za čo hanbiť a taktiež za nás najlepším hráčom bol brankár Pajtina, ktorý opäť ukázal, že je od prípravy v skvelej forme,“ povedal tréner FBK AS Trenčín Martin Voštiar.

Bratislavský Snipers si poradil doma s Púchovom a zdolal ho 9:4. Zajtra ich čaká domáca dohrávka proti žilinským „kobylkám.“

Konečné výsledky a podrobné štatistiky, vrátane priebežnej tabuľky, nájdete TU



Odoberajte newsletter