FBC Bratislava Giants. Nováčik 1. ligy žien, ktorý sa chce pomalými krokmi dostať čo najvyššie

Bratislavský prvoligový tím žien - FBC Bratislava Giants vznikol len v tomto roku a stihol už odohrať viaceré vyrovnané zápasy a na konte má aktuálne tri výhry

Viac nám o jeho vzniku, ambíciách a celkovom tímovom nastavení prezradila predsedníčka Michaela Šinková 


Michaela Šinková, ktorá v minulej sezóne pôsobila v drese Meteníci Likavka (nazbierala 25 bodov) sa po rokoch odohraných v prvej lige žien, rozhodla založiť vlastný klub: 

"Oslovila som niektorých priateľov a rozhodli sme sa, že by bolo pre nás zaujímavé venovať sa vlastnému projektu. Po zvážení viacerých okolností sme sa rozhodli prihlásiť v prvej sezóne našich mužov do bratislavskej regionálnej súťaže a naše ženy do prvej ligy žien." 

Klub je zložený zo ženskej a mužskej časti - ženy sú aktuálne na 6. mieste Z1 - muži hrajú bratislavskú regionálnu súťaž a začínajú zbierať cenné skúsenosti. Pre Michaelu sú viac ako výsledky dôležité priateľstvá a dobrý, súdržný a fungujúci kolektív. 

"Pri skladaní mužského tímu som využívala moje priateľstvá na to, aby som z tohto tímu urobila fungujúcu partiu, ktorá florbal miluje a chce sa ním baviť. U žien som stavila tiež na priateľstvá, ktoré mi florbalový život doposiaľ doprial. Trúfam si povedať, že sme vytvorili tím vytvorený zo skvelých kamarátov v ktorom  ťaháme za jeden povraz. Naši muži začali sezónu prehrami, avšak do sezóny sme išli so zámerom zbierať skúsenosti. V tíme mame množstvo hráčov pre ktorých je ligový florbal úplnou novinkou."

Jej tím ide dopredu postupnými krokmi a v ženskej súťaži má na konte tri výhry a šesť veľmi tesných prehier.  

"Pri každom zápase vidíme určitý progres a určite sa chceme stále viac a viac zlepšovať. Ženy majú za sebou podarenejší vstup do sezóny aj keď nám veľa zápasov ušlo v posledných sekundách alebo dokonca v samostatných nájazdoch. Zatiaľ každý zápas v lige sme hrali veľmi vyrovnanú partiu a bojovali sme dokonca. Som na túto partiu nesmierne hrdá a verím, že spolu dokážeme ešte veľké veci."

 

Nechceme o našich cieľoch veľmi hovoriť, chceme ísť zápas od zápasu a pomalými krokmi sa dostať čo najvyššie.

 

 


  

Ženská časť FBC Bratislava Giants 

Mužská časť FBC Bratislava Giants 


Vznik klubu 2022
tréner Zuzana Bródyová (muži/ženy) 


Držíme celému kolektívu palce na spoločnej florbalovej ceste. 


Fotogaléria

Súvisiace články


Odoberajte newsletter