FBC Trenčín je po výhre nad Žilinou lídrom tabuľky

V Trenčíne sa uskutočnil boj o prvotné miesta v ligovej tabuľke medzi FBC Florbal Trenčín a Grasshoppers Žilina. Duel, ktorý bol gólovo vyrovnaný až do tretej tretiny, nakoniec vyhrali Trenčania. Vďaka tímto trom bodom a vďaka prehre Tsunami tak majú najviac bodov v lige.

Úvod do stretnutia zvládli lepšie hosťujúce Kobylky. Trenčín síce skóroval v štvrtej minúte, ale ešte predtým to stihol aj Erik Peter Gavlák zo Žiliny. Domáci nedokázali odpovedať na ani jeden z nasledujúcich troch gólov, ktoré dostali v priebehu prvej tretiny od Samuela Janča, Sebastiána Ftoreka a opäť od Gavláka. 

Po prvej prestávke sa chod zápasu otočil. Počas trinástich minút prestrelil Trenčín súperovu obranu až štyrikrát, o čo sa postarali Matúš Machara, Michal Amrich, opäť Machara a Patrik Bičan. Na 5:5 sa ešte v tomto dejstve podarilo vyrovnať Andrejovi Vrábelovi. Koniec tretiny poznamenalo vylúčenie zo strany Žiliny.

Toto vylúčenie potrestal na začiatku tretej tretiny Tomáš Kvasnica. Samuel Varga sa na zoznam strelcov následne zapísal dvakrát po sebe. Keď sa Grasshoppers presadili po šiestykrát, súperi mali na konte už osem gólov. Päť sekúnd pred koncom toto číslo zvýšil na deväť Kvasnica, pre ktorého to bol ôsmy gól v sezóne.

 

Hlasy po zápase:

Tomáš Kvasnica (hráč, 1.FBC Florbal Trenčín): „Prvá tretina nám vôbec nevyšla, naopak súperovi tam padlo úplne všetko. V druhej tretine sme zapli, dominovali sme absolútne vo všetkom a Žilina nám v ničom nestíhala. V tretej tretine sme si to s prehľadom ustrážili a ich prípadné šance zlikvidoval Dušan Ďurmek v bránke. Sme radi za ďalšie víťazstvo."

Jan Holovka (tréner, 1.FBC Florbal Trenčín): „Náš dnešný vstup do zápasu,bol úplne tragický. Po prvej tretine prehrávať 1:4 nie je vôbec dobré. Nemáme ideálny vstup do sezóny, síce máme plný počet bodov ale v našej hre je veľa chýb, ktoré musíme odstrániť. Nie každý tým bude brániť a čakať na našu chybu ale budú florbalovejší, a to sa nám môže vypomstiť"

Samuel Jančo (hráč, Grasshoppers AC UNIZA Žilina): „Úvod zápasu sme mali lepší ako súper. Dokázali sme premeniť šance, ktoré sme si vytvorili. Potom prišiel z našej strany úplný kolaps. Dostali sme štyri góly v krátkom slede a viac menej sme sa dostali na začiatok, a na konci nám súper odskočil na väčší gólový rozdiel."

Martin Veneny (tréner, Grasshoppers AC UNIZA Žilina): „Po dobrej prvej tretine, kedy sa nám z mála šancí podarili dať štyri góly, sme očakávali, že Trenčín nás začne vysoko napádať. Snažili sme sa na to cez prestávku pripraviť ale miesto konštruktívnej rozohrávky, ktorú sme chceli hrať sme začali lopty odovzdávať. Akonáhle necháte tak kvalitného súpera hrať väčšinu času na lopte, tak to nemôže skončiť inak ako gólmi v našej sieti."

ŠK 1.FBC Florbal Trenčín - Grasshoppers AC UNIZA Žilina 9:6 (1:4,4:1,4:1)


Fotogaléria

Ďalšie články


Odoberajte newsletter