Ferencová: „Ak postúpime do Hyundai extraligy, budeme pripravené hrať aj najvyššiu súťaž!“

Bývalá slovenská reprezentantka, odchovankyňa klubu ŠK Juventa Žirafa Žilina Alexandra Ferencová, ktorá zakončila svoju florbalovú kariéru pred viac ako piatimi rokmi v českom družstve Herbadent Praha, opráši hokejku a bude hrať prvú ligu žien za nováčika CAPITOL Floorball Club. Prečo sa 28-ročná skúsená hráčka rozhodla vrátiť na florbalové ihriská?

 

„Úprimne povedané, zo začiatku som túto ponuku odmietla. Nachádzam sa momentálne vo fáze života, kde nemám veľa času na nič a venujem sa už úplne iným veciam, čiže predstava, že ešte aj ten kúsok svojho voľného času strávim cestovaním a hraním zápasov ma celkom desila... Nakoniec ma baby ukecali, že sa opäť stretneme stará partia a bude sranda. To sa už nedalo odmietnuť,“ prezrádza s úsmevom bývalá obrankyňa Alexandra Ferencová, ktorá si vyskúšala aj rolu útočníčky.

 

Dokázala si aj spomenúť, kedy si naposledy zahrala súťažný duel. „Posledný zápas som odohrala koncom marca v roku 2016, kedy som bola povolaná Herbadentom či by som im prišla pomôcť na semifinále PO proti Chodovu. Tak som sadla na vlak zo Srbska a pricestovala si ešte naposledy zahrať. Je to už viac než päť rokov, čo som hokejku nedržala v ruke. Poslednú dobu sme si chodili zahrať s chalanmi a kolegyňou každý pondelok do telocvične, ale to bolo všetko. Mimo toho som hokejku nedržala ani raz v ruke. Zúčastnila som sa už aj tréningu s babami v CAPITOL a zatiaľ som so svojim výkonom spokojná. Ako sa hovorí – niektoré veci sa hold nedajú zabudnúť. Ale určite sú veci, na ktorých treba dennodenne pracovať avšak nemám už v pláne sa tomu venovať na takej úrovni.“

 

Klub „loví“ vo vodách istoty a oslovuje prevažne skúsené hráčky. Stretávať sa teda bude s Michaelou Krivulčíkovou, Viktóriou Bobotovou, či s Viktóriou Ďuríkovou. „Práve oni sú ten dôvod, prečo som v tomto tíme a prečo som nakoniec povedala áno,“ prezrádza Ferencová, ktorá sa zatiaľ sťahovať do Bratislavy neplánuje. „Zatiaľ budem fungovať na diaľku, pracujem na poliklinike pri Nitre a nemám v pláne sa zatiaľ nikde sťahovať. Čo bude v budúcnosti to ešte netuším.“

 

Skúsený tím dievčat si v prvej lige trúfa na úspech. „Samozrejme, že si dávame tie najvyššie ciele a to je postup do Hyundai extraligy. Mimo toho očakávam srandu a kopec tímovej pohody,“ dodáva s úsmevom. Klub sa však spolieha na staršie hráčky, ktoré účasť v prvej lige podľa slov neberú úplne vážne, teda majú množstvo iných, no hlavne pracovných povinností. Čo ak klub do Hyundai extraligy postúpi, pretože nové hráčky sa za jeden rok vychovať určite nepodarí. „Uvidíme ako nám to všetko pôjde. Predsa len je tomu už nejaký čas čo sme pravidelne hrávali, no máme halové tréningy rovnako ako aj kondičné. Poznáme sa už dlhšie a poniektoré sme spolu aj hrávali, takže si dovolím povedať, že sme celkom zohrané a treba to už len doladiť takticky a fyzicky. Našim cieľom je doladiť čo treba v čo najkratšom čase a pretaviť všetky naše skúsenosti vo víťazstvo až samotný postup do extraligy. Môj osobný názor je, že budeme pripravené hrať aj najvyššiu súťaž,“ smelo vyhlásila Ferencová.


Ďalšie články


Odoberajte newsletter