Florbal je späť na školách!

Dnes sme slávnostne otvorili prvý ročník školskej florbalovej súťaže - Super Florbal pohár 2022, kde sa zúčastňuje 16 škôl zo všetkých krajov Slovenska.

 

Otvorenia sa zúčastnil aj štátny tajomník pre šport Ivan Husár a prezident SZFB Martin Kopejtko. Nechýbali ani ďalší hostia z odborných komisii zväzu a národného športového centra. Slávnostné otvorenie školskej súťaže uskutočnili na mieste vyššie menovaných zástupcovia samotných účastníkov, ktorých vyzvali hostia. 

 

„Verím, že rovnako ako úvodný príhovor, zvládnu všetci účastníci aj samotné zápasy, ktoré prinesú zaujímavé ocenenia pre víťazne školy,“ povedal prezident SZFB Martin Kopejtko a dodal: „Som presvedčený, že sme sa pozerali do tvári budúcich reprezentantov a reprezentantiek rovnako ako vzišli tí súčasní.“

 

Súčasťou otváracieho ceremoniálu bolo aj oceňovanie zástupcov škôl z radov učiteľov za rozvoj florbalu na základných školách po celom Slovensku. Od budúceho roka sa k týmto kategóriám zapoja aj deti prvého stupňa základných škôl – ročníky 5 - 7 chlapci aj dievčatá a veríme, že aj stredné školy. 

 

Veľká vďaka patrí všetkým, ktorí sa pričinili o zorganizovanie tejto skvelej akcie a tešíme sa na jej vyvrcholenie počas zajtrajšieho dňa. 


Fotogaléria


Odoberajte newsletter