Florbaloví rozhodcovia sa zriekli odmien: Extraligové kolo otvorí solidárny potlesk

Iba málokto vedel o tom, že hneď dvaja slovenskí florbaloví rozhodcovia, žiaľ, majú dieťa s onkologickou diagnózou. Sami o to nežiadali, ale ich rodinám pomoc určite padne vhod. Spolu s ňou aj vlna čírej ľudskej podpory pre 13-ročného Davida a 11-ročného Teodora.

Pred začiatkom všetkých desiatich stretnutí sobotňajšieho záverečného kola dlhodobej fázy extraligy mužov i žien zaznie v športových halách solidárny potlesk florbalových tímov aj divákov. Navyše, rozhodcovia sa zriekli svojich odmien za toto extraligové kolo a peniaze pošlú obom rodinám detí s vážnym zdravotným problémom. 


Počas zápasov 25. februára budú mať arbitri špeciálny odznak a fialové „potítko“, aby aj touto formou upozornili na dobročinnú zbierku „Rozhodcovia pomáhajú kolegom“.

Dúfajú, že inšpirujú aj hráčov či fanúšikov, ktorí prídu do hľadiska povzbudiť svoj tím. 

Širšia nielen športová verejnosť môže na príspevky využiť transparentný účet SK16 0900 0000 0051 9950 7302.

Vysvetlenie mierneho zdržania začiatkov zápasov odkomunikujú hlásatelia v jednotlivých halách aj komentátori pred priamymi prenosmi na Huste.tv

Prípadné zverejnenie celých mien nepovažujú iniciátori za natoľko podstatné, aby upustili od zachovania anonymity postihnutých rodín.

„Pri zvládaní neblahej situácie podľa nás potrebujú pokoj a rešpektovanie súkromia,“ vysvetlil predseda komisie rozhodcov a observerov SZFB Jakub Kučera a dodal: „Keď sa k nám dostali skľučujúce správy, zamysleli sme sa, ako by sme mohli taktne a zároveň účinne prospieť. Veríme, že tento florbalový víkend bude v znamení súdržnosti.“


Sme veľmi radi, že florbal je šport, ktorý dokáže priniesť nielen radosť a rôzne emócie, ale aj pomáhať. Veríme, že sa akoukoľvek formou pripojíte k tejto výzve a ukážeme silu celej slovenskej florbalovej komunity a rodiny. 



Odoberajte newsletter