Florbalový príbeh, ktorý neskutočným spôsobom motivuje do ďalšej práce!

Veľkých ľudí netreba hľadať po celom svete, máme ich stále dosť aj na našom Slovensku. Treba mať však šťastie, aby sme ich dokázali stretnúť. Ich veľkosť je v ich obyčajnosti, úprimnosti, zanietenosti s množstvom pozitívnej energie, ktorú dokážu rozdávať a prenášať na tých druhých v akomkoľvek veku. Jedným z nich je aj pán Pavol Beňo z Novej Dubnice, ktorý po skončení oboch šampionátov mužov a žien, ručne napísal ďakovný list na adresu Slovenského zväzu florbalu, v ktorom poďakoval za dosiahnutý úspech obom našim reprezentáciám.

 

„Spôsob, akým tento 70-ročný pán poďakoval listom napísaným perom na papier bez počítača a internetu, je veľmi vzácny a úprimne ma veľmi dojal. Hneď mi bolo jasné, že sa s týmto človekom musím osobne stretnúť,“ povedal prezident SZFB Martin Kopejtko.

 

Vzhľadom k tomu, že pán Pavol oslávi v polovici januára 71 rokov, sa prezident rozhodol, že v spoločnosti Jakuba Klobúčnika a Patrika Bulka tohto pána osobne navštívia a odovzdajú mu dres slovenskej reprezentácie. „Z plánovanej krátkej návštevy sa stal bez mála dvojhodinový veľmi zaujímavý rozhovor s človekom s neskutočným prehľadom o športe a pre ktorého je šport plniacim perom, s ktorým možno písať básne. Aj takéto príbehy píše florbal a som veľmi rád, že sme mohli byť s Jakubom a Patrikom jeho súčasťou v spoločnosti skvelého človeka-fanúšika florbalu,“ uzavrel Martin Kopejtko.

 

Okrem iného pán Beňo vo svojom liste úprimne vyznal svoje pocity: „Úvodom Vás pozdravujem z Novej Dubnice. Veľmi sa ospravedlňujem, že Vás otravujem a že je to tak načarbané... Moc Vám gratulujem! Je to paráda – nádhera a super! Siedme miesto je výborné a som rád, že vám to tak išlo. Ďakujem za celé Slovensko a radosť, ktorú ste nám dali...,“ odznelo a ešte mnoho ďalšieho. „Veľmi príjemne ma prekvapili predstavitelia Slovenského zväzu florbalu, ktorí ma poctili osobnou návštevou a mám úprimnú radosť, že si vážia aj vzdialených fanúšikov. Želám všetkým a teda aj športovcom veľa ďalších úspechov a aby sa im darilo aj v budúcnosti,“ povedal s nadšeným hlasom Pavol Beňo.


Fotogaléria


Odoberajte newsletter