Florko „puklo“ s posledným Prešovom, Snipers blízko k majstrovskému titulu

Najvyššia súťaž juniorov postupne vrcholí a jej lídrom je bratislavský tím Snipers, ktorý zdolal Púchov, no jeho konkurent FK Florko Košice zaváhal s posledným tímom tabuľky Prešovom. K majstrovskému titulu je tak dva zápasy od konca súťaže najbližšie spomínaný Snipers, ktorý má pred svojimi prenasledovateľmi štvorbodový náskok.

 

Bratislavčania odohrali v domácom prostredí duel proti Púchovu, v ktorom boli favoritmi, čo aj po víťazstve 12:4 potvrdili a zapísali si tak do tabuľky dôležité tri body. „Výhra vyzerá pomerne jednoducho, no chlapci miestami hrali to, čo chcú oni a vtedy nebolo dobre čím sme dávali miestami Púchovu priestor na zdramatizovanie zápasu. Víťazstvo fajn, tri body rovnako fajn, ale výkon nebol ideálny a musia si chalani odpustiť tieto niekoľko minútové herné výpadky,“ povedal tréner aktuálneho lídra tabuľky Tomáš Chvála zo Snipers Bratislava a na nečakanú prehru Florka s Prešovom doplnil: „Aj keď košické Florko v boji o majstra zaváhalo, pre nás sa nič nemení. Musíme a chceme vyhrať zvyšné dva zápasy. Ak máme mať titul, chcem aby sme sa aj vo zvyšných dueloch prezentovali hrou patričnou pre majstrov, aj keby sa nám to podarilo potvrdiť už v utorok. Čaká nás AS, ktoré má sériu prehier a predpokladám, že si budú chcieť napraviť chuť a nedajú nám to zadarmo. Moji chalani to majú čisto vo vlastných rukách.“

 

Vo Florku nemali veru dobrý víkend. Okrem zaváhania juniorov vypadli muži vo štvrťfinále s mestským rivalom ATU, no prehra s posledným tímom tabuľky Prešovom zamrzela tiež. „V prvom rade by som chcel povedať, že sme na plnej čiare podcenili súpera. Po laxných chybách sme v prvej tretine prehrávali, no v druhej sa nám to podarilo otočiť. So zdvihnutými nosmi a dopredu vyhratým zápasom sme nastupovali do tretej tretiny, kde sme utrpeli ťažkú ranu. Na lopte sme boli určite lepší, no chýbalo nám šťastie v zakončení. Gratulujem Prešovu za vybojovanú výhru. Dúfam a verím, že táto prehra nás len zocelí a nasledujúce zápasy vyhráme,“ povedal hráč košického Florka Alex Lazor.

 

Hurikán stále na diaľku bojuje o záchranu s Prešovčanmi. V sobotu vyhrali vysoko 15:1 nad FBK AS Trenčín, no včera nestačili na 1. FBC Florbal Trenčín, ktorému podľahli 6:11. „Sobotného zápasu som sa z neodkladných dôvodov nakoniec nemohol zúčastniť. Chcem preto poďakovať Peťovi a Matúšovi, že ma zastúpili. Ťažko mi je preto hodnotiť priebeh víťazného duelu. Výsledok ma však veľmi potešil. V každom pripade už v piatok som chalanom na tréningu hovoril, že majú šancu uspieť ak budú hrať koncentrovane, takže vyzerá, že si to zobrali k srdcu, čo ma veľmi teší. Tieto body sme veľmi potrebovali. V zápase s FBC sme sa snažili vychádzať zo zodpovednej obrany, čo sa nám aj darilo po väčšinu zápasu. Súper bol viac na loptičke a mal aj viac šancí, ale dokázali sme ich často zablokovať a z protiútokov skórovať. O to viac ma mrzí naša nekoncentrovaná trojminútovka na konci druhej tretiny, kedy sme zbytočne až trikrát inkasovali, čo sa ukázalo ako rozhodujúce. V závere nám už aj došli sily, čo súper využil na zvýšenie náskoku,“ povedal tréner bratislavského Hurikánu Michal Bortlík.

 

Prešovčania sa rozhodne v boji o záchranu nevzdávajú, no počas predošlého víkendu odohrali dva úplne odlišné zápasy. „Počas dvoch zápasov som videl hrať dva odlišné tímy Prešova. Proti ATU mužstvo, ktoré nebojovalo, nepristupovalo zodpovedne voči svojej hre a svojim spoluhráčom. No proti Florku to bolo mužstvo, ktoré bojovalo, plnilo pokyny trénera, povzbudzovalo sa navzájom a hlavne bolo ochotné na ihrisku aj zomrieť jeden za druhého. Som na chlapcov hrdý, ale už zajtra sa pripravujeme na zápas proti trenčianskym družstvám. Taktiež chcem pochváliť súpera za skvele zápasy a aj nášho brankára Dominika Tereza, ktorý mal 34 zákrokov a môžeme ho považovať za jedného z najlepších hráčov tohto duelu,“ zhodnotil hrdo tréner Mikuláša prešov Jakub Pandoš.

 

Všetky konečné výsledky a podrobné štatistiky tejto súťaže nájdete TU



Odoberajte newsletter