Florko hostí Tsunami, nováčik opäť nehrá

Zajtra je na programe päť zápasov piateho kola florbalovej extraligy mužov, z toho dva prinesie v priamom prenose internetová televízia huste.tv. Líder tabuľky Florko Košice privíta na svojej palubovke bratislavský tím Tsunami Záhorská Bystrica, a 1. FBC Trenčín na druhom mieste si zmeria sily s poslednou Spišskou Novou Vsou. Nováčik z Trnavy bude mať po tomto kole už o dva zápasy menej ako väčšina družstiev.

Trnava požiadala o odloženie duelu proti AS Trenčín. „Po zvážení situácie sme sa rozhodli preventívne pozastaviť činnosť klubu. Rozhodnutie sa vzťahuje na všetky vekové kategórie. V súčasných podmienkach chceme byť zodpovední. Zdravie a bezpečie je pre nás na prvom mieste. Samozrejme, aj my by sme radi robili to, čo nás baví aj naďalej, no v takejto situácií to však so sebou nesie väčšie riziko, akému sme svojich hráčov a ich rodiny ochotní vystaviť. Po viacerých negatívnych príkladoch šírenia, aj z nášho okolia, chceme konať skôr, ako bude neskoro a spustíme lavínu,“ píše na svojom facebooku klub, ktorý už vynechal aj 3. kolo, keď sa v karanténe ocitli bratislavskí Snipers. 

Aj zajtra je pre divákov pripravená súťaž spojená so sledovaním priameho prenosu z extraligy mužov na huste.tv. Stačí si naladiť stretnutie ŠK Lido Prírodovedec – ATU Košice, ktoré sa začne o 18.00 hod a môžete sa zapojiť do súťaže o parfémy v hodnote 78 eur. „Na zápas proti ATU sa tešíme, keďže je to náš prvý zápas v domácej hale. Veríme si na to, aby sme opäť zdolali ATU, i keď to bude určite veľmi náročné meranie síl. Vydáme zo seba maximum, aby sa divákom na huste.tv stretnutie páčilo. Osobne považujem za veľký krok vpred, že sa florbal dostáva na obrazovky,“ povedal pre spravodajstvo Slovenského zväzu florbalu (SZFB) Daniel Dobrovodský z bratislavského Lida.

Priamy prenos je pripravený aj zo zápasu FBC A4ka Mikuláš Prešov – FBK Nižná (14.00). Ide o súboj deväťbodových tímov, ktoré okupujú tretie a štvrté miesto v 12-člennom extraligovom pelotóne. „Úprimne, keď sme videli rozpis, tak sme si na ten dobrý úvod verili. Samozrejme, so všetkou pokorou a skromnosťou, nakoľko nám odišli traja top hráči. Bodom sa tešíme, náladu to ešte zlepšilo, ale ako hovorím, máme svoj cieľ, ktorý chceme dosiahnuť a ideme si za ním. Podpore huste.tv sa tešíme, ale vzhľadom k tomu, že takmer všetky domáce zápasy sme v minulej sezóne vysielali online, tak si myslím, že si na to hráči už trošku zvykli. Na druhej strane sa každý chce ukázať a nejaké percento sústredenosti naviac tam určite je,“ skonštatoval pre internetovú televíziu skúsený kapitán Prešova Martin Sikorjak.

Aktuálny líder tabuľky Florko Košice privíta na svojej palubovke ďalšieho z ašpirantov na celkové prvenstvo Tsunami Záhorská Bystrica. „Príprava na zápas prebehla viac menej v klasickom režime. Nakoľko sa v rovnakom termíne hrá aj juniorská extraliga, z časti to môže ovplyvniť našu zostavu. Privítame veľmi kvalitného súpera, na zápas sa tešíme. Aktuálne je totiž ťažké povedať, kedy sa súťaž zastaví, resp. preruší a tak si treba užiť naozaj každý duel. To, že sme nestratili ešte ani bod je síce lepšie ako keby sme žiaden bod  nemali, ale sezóna je naozaj len na začiatku, takže tomu netreba pripisovať žiaden väčší význam,“ vyhlásil pilier košického kádra Lukáš Blaško.

1. FBC Trenčín, ktorý je, takisto bez straty bodu, na druhom mieste, hostí aktuálne poslednú Spišskú Novú Ves. Domáci tím plánuje vysielať zápas naživo prostredníctvom svojho účtu na youtube. Žilinský tím AC Uniza Grasshoppers nastúpi proti Exel Snipers Bratislava. 



Odoberajte newsletter