Florko proti Žltému Snehu nezaváhalo

V zápase dvoch košických celkov, ktoré oddeľovalo až deväť priečok v ligovej tabuľke, sa prekvapenie nezrodilo. Padlo v ňom osemnásť gólov a pätnásť z nich do bránky Žltého Snehu. 

Skóre pri tom otvoril Žltý Sneh, v tomto dueli písaný ako domáci celok. Michal Marton sa presadil už v prvej minúte. Odvtedy ale už musela obrana čeliť kanonáde Florka, ktoré v celej sezóne strelilo najviac gólov. Len v prvej tretine sa ofenzíva hostí presadila päťkrát. Konkrétne po hattricku Jana Komíneka a po nasledujúcich góloch Martina Kátlovského a Damiána Imricha.

Ani počas druhej tretiny sa hráčom Žltého Snehu nepodarilo zdramatizovať priebeh duelu. Inkasovali opäť od Kátlovského. Na listinu strelcov sa k nemu pridal aj Branislav Petruš a Jakub Blaško. Avšak, na vtedy ešte len 2:6 sa podarilo upraviť Matúšovi Maďarovi. 

Tretia dvadsaťminútovka pokračovala v tom, čo začala tá prvá: dominancia ofenzívne silného Florka. Na sedemgólový náskok zvýšil František Šolc. Druhýkrát v zápase sa trafil aj Petruš. Hostia tiež využili všetky tri presilovky, ktoré hrali. Tie prišli v rozmedzí len troch minút. Skrátili ich konkrétne dvakrát Komínek a Lukáš Blaško. V 51. minúte im ešte Lukáš Varga strelil svoj dvanásty gól v sezóne, ale náskok bol už vtedy neodohnateľný. Na 14:3 a 15:3 ešte upravoval Lukáš Blaško. Najproduktívnejšími hráčmi zápasu boli Jan Komínek (5+2) a Martin Kátlovský (2+4).

 

Hlasy po zápase:

Aurel Šitár (brankár Žltý Sneh Košice): „Ťažko sa mi hodnotí posledný zápas sezóny. Z môjho pohľadu jeden z najslabších výkonov. Šance síce boli, ale na šance sa nehrá. Florbalovú lekciu s názvom Extraliga máme už za sebou.”

Lukáš Varga (tréner Žltý Sneh Košice): „Náročný súper, čo potvrdil jednoznačne na ihrisku. Chyby sme síce robili, no na druhej strane sme mali veľa nepremenených šancí. To nás stálo lepší výsledok. Gratulujeme súperovi a želáme veľa šťastia v play-off.“

Lukáš Blaško (hráč FK Florko Košice): „Už pred zápasom sme vedeli, že hráme o tretie miesto, keďže Trenčín nastúpil v zostave v akej nastúpil. Aj napriek tomu sme si chceli urobiť pred play-off. Chýbali  nám síce štyria hráči základnej zostavy a tak dostali šancu náhradníci a okrem prvých piatich minút sme mali zápas pod kontrolou. Až teraz nám v podstate začína sezóna.“

Dávid Ivan (hráč FK Florko Košice): „Súper síce viedol hneď na začiatku, no my sme vedeli, že to nič neznamená. Hrali sme našu hru a s početnosťou šancí prídu góly. Vyhrali sme zaslúžene a teraz sa sústredíme iba na play-off.”
 

Žltý Sneh Košice — FK Florko Košice 3:15 (1:5, 1:3, 1:7)


Fotogaléria

Ďalšie články


Odoberajte newsletter