Florko sa vyhuplo na čelo tabuľky a už zajtra sa v derby rozhodne o víťazovi sezóny

V rozhádzaných dohrávkach či predohrávkach extraligy juniorov sa v predošlých dňoch rozhodlo, že si to o prvú priečku v súťaži rozdajú v derby súboji košické celky Florko a ATU. „Atučkári“, ktorí boli doposiaľ bez straty bodov na prvom mieste o skóre pred Florkom, zaváhali v Žiline, zatiaľ čo ich mestskí rivali z Florka žilinské „kobylky“ ale aj Púchov dokázali zdolať. Blízko k bronzovým medailám majú hráči Tsunami Záhorská Bystrica.

 

Do hry o medaily chceli vstúpiť aj žilinské „kobylky“, ktoré mali pred víkendom dôležitý cieľ zdolať oba košické tímy. Uspeli však len na päťdesiat percent. V sobotu podľahli Florku 5:8, no včera sa im podarilo zdolať ATU tesne 6:5. Keďže Florko vyhralo aj nad Púchovom 11:6, predbehlo svojho mestského rivala v tabuľke o tri body. „Vedeli sme, že Žilina bude ťažký oriešok, čo sa aj potvrdilo. Dali sme šancu mladým dorastencom, pre ktorých to bolo veľmi náročné. Nakoniec sme stiahli hru na dve formácie a zlomili súpera. V náročných podmienkach, ktorými nesporne boli neznesiteľná horúčava a chabé osvetlenie v hale, znevážili tento dôležitý zápas. Na druhej strane, výkon kapitána Vyšňana a túžba po víťazstve všetkých, priniesla zaslúžené ovocie. V Púchove sa nám tradične ťažko hrá. Od začiatku sme vedeli, že tri body si odnesieme do Košíc a to sa už potom ťažko motivuje proti snaživému súperovi, ktorý nemá čo stratiť. Zápas o titul a zároveň košické derby, bude mať svoju kvalitu. Oba tímy urobia pre úspech všetko, tak si myslím, že sa bude na čo pozerať. Mohlo by sa to podobať na superfinále, ktoré sa hráva v Čechách. Tešíme sa a veríme, že juniorský titul, ktorý ešte nemáme v zbierke Florka, získame,“ povedal tréner FK Florko Košice Pavol Blaško.

 

ATU tak prenechalo líderskú pozíciu Florku, pretože po víťazstve 13:2 v Púchove prišla spomínaná tesná prehra 5:6 so Žilinou. „Sme radi, že sme zo zápasu s Púchovom odišli zdraví a s troma bodmi. Pozitívom duelu bola športová hala, ktorú im môžme aktuálne závidieť. So Žilinou sme si vybrali slabšiu chvíľku v tretej tretine, čo nás stálo výhru. Vieme však, že o prvom mieste sa bude rozhodovať zajtra. Jediná vec, ktorá sa zmenila po našej prehre v Žiline je, že potrebujeme výhru v riadnom hracom čase. Na derby s Florkom sa hráči tešia. Zápas bude o našom kamarátovi Adamovi, ktorý nás bude “z hora” určite podporovať a chceme to pre neho vyhrať,“ povedal tréner FaBK ATU Košice Peter Vrba.

 

Do konca súťaže zostáva odohrať už len päť stretnutí, ktoré sú rozhádzané prakticky počas celého nasledujúceho týždňa. Už dnes môžu potvrdiť tretie miesto hráči Záhorskej Bystrice v súboji proti Modre. „Na začiatku sezóny sme si stanovili cieľ skončiť po základnej časti do štvrtého miesta a ísť do play-off vo výhodnejšom postavení. Bohužiaľ, sezóna bola výrazne ovplyvnená pandémiou a je zbytočné teoretizovať ako by to reálne dopadlo. Do dohrávky sezóny sme sa prihlásili, pretože nám chýbali súťažné zápasy a chceli sme v tomto zložení družstva odohrať čo najviac súbojov. Dnes ideme do zápasu opäť naplno a verím, že získame body. Bronzová priečka potom bude aj zadosťučinením pre hráčov za ich konzistentný prístup počas celej sezóny,“ povedal kouč Tsunami Jakub Horecký.

 

Zajtra privíta posledná Modra bratislavské Lido a taktiež sa odohrá spomínaný súboj o prvé miesto v Košiciach medzi ATU a Florkom. Vo štvrtok privíta Púchov žilinské „kobylky“ a skrátenú sezónu uzavrie sobotňajší duel medzi ŠK Lido a FBC Páv Piešťany.

 

Podrobný program všetkých zápasov, ale aj neskorších výsledkov nájdete TU



Odoberajte newsletter