Florko strieda Tsunami, ktoré padlo až na šieste miesto tabuľky

V súbojoch ôsmeho a deviateho kola extraligy juniorov jednoznačne dominovali hosťujúce družstvá, ktoré boli úspešné až v deviatich z dvanástich stretnutí. Jedine žilinské „kobylky“ uhájili dve víťazstvá, z toho jedno po samostatných nájazdoch s Púchovom. Tri body ešte doma vybojoval bratislavský Snipers proti AS Trenčín. Na čelo tabuľky sa prepracovali hráči košického Florka, ktorí vyhrali nad Tsunami 9:5 a zosadili tak Záhorskú Bystricu z prvej priečky.

 

Košičania sa na dôležitý súboj proti Tsunami pripravili a zápas doviedli do víťazného konca v pomere 9:5. Toto víťazstvo potvrdili aj v stretnutí s Hurikánom, ktorý zdolali 10:6 a patrí im priebežné prvé miesto v tabuľke. „Súboje hodnotím veľmi pozitívne, keďže sme splnili cieľ, s ktorým sme do Bratislavy šli, vyhrať a priniesť šesť bodov. Proti Tsunami sme od začiatku hrali svoju hru a súpera sme nepustili k nejakým veľkým šanciam. V nedeľu úvod nebol podľa našich predstáv a zo začiatku sme prehrávali 0:3. To bol pre nás taký budíček. Potom to šlo už ľahko, dokázali sme vyrovnať a vyhrať. Byť na prvom mieste tabuľky je dobrý pocit. V tejto časti súťaže to ešte ale nič neznamená, stále je pred nami veľa zápasov a stať sa môže čokoľvek, nesmieme zaspať na vavrínoch,“ povedal kapitán FK Florko Košice Matej Vyšňan.

 

Úspešný štart a dve úvodné víťazstvá sezóny vystriedala v prípade bratislavského Lida šnúra šiestich prehier v rade. Počas predošlého víkendu Lido prehralo doma s oboma trenčianskymi družstvami. Najskôr s FBC 4:7 a včera aj s AS 8:10. „Odohrali sme dva výrazne odlišné duely. V sobotnom zápase proti priemernej a oklieštenej zostave FBC Trenčín sme podali hlavne v prvej tretine dosť laxný výkon, bez oduševnenia a s veľkým množstvom chýb. Súper bol florbalovejší a bol lepší v základných herných atribútoch ako presnosť prihrávok, presnosť streľby, pohyb hráčov bez lopty a technická vyspelosť. Od druhej tretiny sme sa súperovi vyrovnali aspoň v bojovnosti, pohybe a chcení, ale na víťazstvo to nestačilo. Naopak v druhom zápase víkendu proti AS Trenčín, sme súpera prevýšili vo všetkých aspektoch hry okrem percentuálnej úspešnosti streľby, no paradoxne to na víťazstvo tiež nestačilo. Avšak s výkonom hráčov som spokojný, herný prejav bol veľmi dobrý a prehra z tohto súboja je len určitým športovým nešťastím. Verím, že moji zverenci sa o to viac tešia na ďalšie zápasy, v ktorých odovzdajú zo seba maximum, aby boli so sebou spokojní,“ zhodnotil tréner ŠK Lido Prírodovedec Patrik Paulikovič.

 

Rovnakých súperov ako Lido mali aj hráči bratislavského Snipers. Na rozdiel od ich kolegov mali s trenčianskymi družstvami polovičnú úspešnosť. V sobotu zdolali FBK AS Trenčín 6:2, ale o deň neskôr už proti 1. FBC Florbal Trenčín neuspeli a prehrali 4:7. „Proti AS to bol zápas relatívne podľa našich predstáv. Hru sme kontrolovali celý čas a v podstate všetko, čo si súper vytvoril, sme dokázali eliminovať. S FBC nás stála všetky body prvá tretina, kedy naši chalani nastúpili s veľkým rešpektom zo súpera a už v prvej minúte sme prehrávali 0:2. Druhá a tretia tretina bola o niečo lepšia a dokázali sme si vytvoriť niekoľko šancí, no nepremenili sme ich a už sme nedokázali súpera dobehnúť,“ povedal kouč Snipers Bratislava Tomáš Chvála.

 

Až päť bodov z možných šiestich si v domácom prostredí vybojovali chlapci z Grasshoppers Žilina, ktorí vyhrali nad Piešťanmi vysoko 13:3, no včera ich potrápil Púchov, ktorý porazili 9:8 až po samostatných nájazdoch.

 

Všetky konečné výsledky a podrobné štatistiky tejto súťaže nájdete TU



Odoberajte newsletter