Florko upevnilo pozíciu lídra, Snipers už na druhom mieste

Do svojej polovice dospela počas víkendu základná časť extraligy juniorov. Stretli sa medzi sebou mestské či regionálne dvojičky a tak sa odohralo len jedno ligové kolo. V košickom derby, ktoré sa netradične odohralo v Sabinove, sa z víťazstva tešili hráči Florka a tak si upevnili pozíciu lídra súťaže. Zaváhanie ATU využil Snipers, ktorý sa po víťazstve nad Lidom prepracoval na druhé miesto tabuľky.

 

Košické derby medzi domácim Florkom s ATU sa odohralo už v piatok. Úspešní boli „florkáči“, ktorí zvíťazili 6:2. „Zápas proti ATU hodnotím kladne, keďže sme si potvrdili miesto lídra tabuľky, no stále nás trápia nepremenené šance. O našom víťazstve rozhodol skvelý výkon obrany a brankára Vaška. Vzhľadom na situáciu sme radi, že sa derby vôbec odohralo aj keď mimo Košíc. Na zápas tak prišlo logicky menej ľudí ako je na derby zvykom,“ povedal Michal Bačišin, hráč FK Florko Košice.

 

Na druhú priečku sa prepracovali hráči bratislavského Snipers, ktorí zdolali ŠK Lido 4:2. „Súboj bol poznačený zraneniami, karanténami či ochoreniami. Ak sa nemýlim, tak aj na strane Lida, ako aj na našej. Rovnako aj určitú úlohu zohralo, že všetci dorastenci rovno pred zápasom hrali derby proti Tsunami a už mali jeden duel v nohách. Myslím si, že ak by sa hralo bez týchto javov na oboch stranách, tak by padlo aj viac gólov. Celkovo som spokojný, že sme prvú polovicu základnej časti ukončili víťazstvom a som rovnako rád, že sa naša hra pomaličky posúva a za necelé tri mesiace sme urobili slušný progres. Samotný zápas poňalo Lido defenzívne a tak sme väčšinu duelu dobíjali obranu súpera a snažili sa neurobiť chybu, aby sme súperovi nedali možnosť protiútoku. Som spokojný s tromi bodmi,“ zhodnotil tréner bratislavského Snipers Tomáš Chvála.

 

Prvú osmičku, ktorá zaručuje tímom účasť v play-off uzatvárajú Púchovčania. Vysokým víťazstvom 11:3 nad Piešťanmi túto osmičku bodovo oddelili už na rozdiel siedmich bodov od deviateho Hurikánu. „Myslím si, že pre nás bol zápas s Piešťanmi povinnou jazdou, keďže vieme, ako sú momentálne na tom v tabuľke, takže nad prehrou sme ani nepremýšľali. Naše prvé tretiny sú dosť zaspaté, a tak to aj vyzeralo s týmto mužstvom. Prispôsobili sme sa ich štýlu hry. Šestnásť minút sme hrali my na loptičke, ale strelecká efektivita bola niečo nad bodom nula. Po prvej tretine sme si povedali, čo treba zlepšiť a začali sme jazdiť, čo sa nakoniec odzrkadlilo aj na výsledku. Prakticky celý zápas sme boli my na loptičke a hostí sme nepustili do nejakých vyložených gólových šancí. Určite je naším momentálnym cieľom vyššie postavenie v tabuľke, ale aj celková účasť v play-off. Chceme bojovať o titul asi ako každý v top 8. Veľký bodový rozdiel nás určite teší skrz to, že nám nikto nebude dýchať na krk z miest pod nami. Máme to už len v našich rukách udržať sa v najlepšej osmičke tímov, takže dúfam, že sa nám to podarí. Zatiaľ veríme, že sa sezóna dohrá skrz momentálne zhoršujúcu sa pandemickú situáciu na Slovensku a nedopadne to ako minulý rok,“ skonštatoval kapitán FBK Púchov Pavol Haluška.

 

Tsunami Záhorská Bystrica v stretnutí s Hurikánom potvrdilo úlohu favorita a zvíťazilo vysoko 12:5. Beznádejne poslední a bez zisku bodu naďalej zostávajú hráči Mikuláša Prešov, ktorí doma podľahli žilinským „kobylkám“ 1:8. Derby trenčianskych tímov AS a FBC bolo odložené,

 

Všetky konečné výsledky a podrobné štatistiky tejto súťaže nájdete TU



Odoberajte newsletter