Florku sa štyrmi gólmi po sebe takmer podaril úžasný obrat

Najtesnejší zápas druhého kola odohrali Grasshoppers zo Žiliny a Florko Košice. Domáci mali v jednom okamihu náskok už 6:1, no hostia z východu sa postarali o drámu, keď sa im počas druhej polovice stretnutia takmer podarilo otočiť chod zápasu.


Spomínaný náskok o päť gólov si Žilinčania nevybudovali hneď na začiatku zápasu. Síce strelil Samuel Jančo prvý gól duelu už v štvrtej minúte a aj sa odpískalo po jednom vylúčení na každej strane, ale do konca prvej dvadsaťminútovky sa skóre nezmenilo.  

Gólové vrece sa roztrhlo až v druhej tretine. Najprv využil hráč Košíc Jakub Konečný presilovku a vyrovnal tak na 1:1. V slede nasledujúcich jedenástich minút potom skórovali Grasshoppers až päťkrát: dva razy Radoslav Šimo a raz Marián Hruška, Michal Jančo a Michal Tulák. Oddychový čas trénera Košíc Pavla Blaška pomohol jeho zverencom znížiť na 6:3 ešte pred koncom druhého dejstva. Postaral sa o to útočník Patrik Pelegrin.
Síce tentokrát v tretej tretine, ale Pelegrin ešte raz o niečo znížil náskok Žiliny.

Pelegrin ešte raz o niečo skrátil náskok súpera, tentokrát v tretej tretine. Po jeho hattricku tak bolo skóre 6:4 v neprospech Florka. Necelých desať minút pred koncom sa v menšej potyčke ocitol Alex Lazor z Košíc a Tulák zo Žiliny. Pri hre 4-na-4 k zmene stavu nedošlo. Avšak, krátko po nej Martin Kátlovský ešte znížil na pre Žilinu nebezpečncýh 6:5. Florko nevyťažilo z tlaku v posledných pár minútach zápasu a tak po vlastnom vylúčení a oddychovom čase Žiliny nakoniec prehrali so Žilinou 6:5.  

 

Hlasy po zápase:

Radoslav Šimo (hráč, Grasshoppers AC UNIZA Žilina): „Teší ma tímové víťazstvo v zápase a zároveň premiérové góly v extralige mužov. Zápas sme si v závere skomplikovali individuálnymi chybami."

Martin Veneny (tréner, Grasshoppers AC UNIZA Žilina): „V druhej tretine sa nám podarilo 5 rýchlymi gólmi odskočiť na 6:1, ale súper sa nevzdal a postupne sa nám krok po kroku približoval. V závere sa nám tlak súpera podarilo ustáť obetavým kolektívnym výkonom. 3 body zo zápasu s tak kvalitným súperom majú pre nás veľkú cenu."

Pavol Blaško (tréner, FK Florko Košice): „Odohrali sme vyrovnaný zápas vo vysokom tempe, ktorý sa musel divákom páčiť. Bohužiaľ zápas bol ovplyvnený zlým výkonom rozhodcov. Gratulujem súperovi k víťazstvu."

Patrik Pelegrin (hráč, FK Florko Košice): „V prvej tretine sme zhoreli na premieňaní šancí. Od polovice zápasu sme už dominovali, ale nestihli sme dotiahnuť náskok domácich."

 

Grasshoppers AC UNIZA Žilina - FK Florko Košice 6:5 (1:0, 5:3, 0:2)


Fotogaléria


Odoberajte newsletter