FORTUNA FLORBALOVÁ EXTRALIGA: Čaká nás repríza finále z minulej sezóny. Bude mať rovnaký koniec?

Po víkende poznáme zloženie finále Fortuna florbalovej extraligy, ktoré odštartuje už v sobotu 1. apríla. A nebude to prvý apríl, pretože ide do tuhého.
Rovnako, ako v minulom ročníku, aj v tomto spoznáme víťaza z dvojice 1. FBC Florbal Trenčín a Tsunami Záhorská Bystrica. Zopakuje sa rovnaký scenár? 


Finalisti z 1.FBC. FOTO: Hugo Votruba

V najkratšom možnom čase sme spoznali prvého finalistu, obhajcu titulu z 1.FBC Florbal Trenčín. Sériu proti Lidu zvládol vyhrať 3:0 a pohodlne dokráčal do bojov o titul. Ani v poslednom zápase na pôde súpera nedokázali domáci rozladiť naďalej dobre hrajúci "orchester" spod hradu Matúša Čáka. A čo nás čaká vo finále? Určite zaujímavá séria, medzi dvoma aktuálne najlepšími tímami. Všetko to vypukne v sobotu večer od 18:00 v MŠH v Trenčíne. Finálovú sériu uvidíte exkluzívne na Arena Sport a na Huste.tv.

A na čom musí úradujúci majster z FBC smerom do finálovej série ešte popracovať? "Musíme ešte stále popracovať na koncovke, množstvo nepremenených príležitostí, hlavne po protiútokoch, by nás vo finále mohlo mrzieť. Najdôležitejšie ale v tomto momente je, že sme do finále prešli s minimálnym počtom zápasov, čo nám umožní ušetriť sily." prezradil pre web 1.FBC hlavný kouč Ján Holovka. 

MATCH CENTER | ZOSTRIH


V druhej sérii medzi Tsunami a Florkom sme videli vyrovnanejšiu sériu. Tsunami si doviezlo z Košíc bod a v domácom prostredí chcelo sériu uzavrieť. Túto snahu potvrdilo sobotnou výhrou 8:3. Zaplnená tribúna v Záhorskej Bystrici videla kvalitné predstavenie, ktoré režírovali tradičné opory Tsunami ako Banga, Kovaľ alebo Šifra. 

MATCH CENTER | ZOSTRIH


Nedeľný zápas priniesol dramatickejší priebeh a hostia z Košíc bojovali o predĺženie zápasu aj série do poslednej možnej chvíle. V 57. minúte inkasovali v presilovej hre z florbalky Maroša Kovaľa a napriek veľkej snahe už na tento gól odpovedať nedokázali. Radosť na domácej strane, smútok na hosťujúcej. Florko tak doplnilo do bohatej medailovej zbierky ďalšiu medailu - bronzovú. 

MATCH CENTER | ZOSTRIH


Tréner hostí Pavol Blaško potvrdil, že sklamanie bolo tesne po zápase veľmi veľké. "Smútok z vypadnutia bol veľký. Chlapci veľmi chceli bojovať o titul. Myslím, že v plnej zostave by sme boli úspešní ale na "myslím" sa nehrá.. Veľmi som to želal chlapcom, asi najviac môjmu Lukášovi, ktorý by si to za všetko čo doteraz pre Florko urobil naozaj zaslúžil. Zdravotné problémy stabilných hráčov Katlovského, Hutku a Gála nám boj o titul znemožnili."

Bronzové Florko. FOTO: Michal Tarabík 


Hráči Tsunami so svojimi fanúšikmi po postupe do finále. FOTO: Michal Tarabík


Nasledujúce zápasy

Pre vybrané tímy nie sú naplánované žiadne zápasy

Odoberajte newsletter