Gašparík s M. Dudovičom prvýkrát proti sebe, vyhral Wiler

Slovenskí reprezentanti Ronald Gašparík a Michal Dudovič už pomerne dlho pôsobia vo Švajčiarsku, až teraz však v tamojšej najvyššej súťaži nastúpili proti sebe. Bol to vôbec ich prvý súťažný zápas, v ktorom si neobliekli dres rovnakého tímu. Po stretnutí bol napokon spokojnejší Michal Dudovič, pretože jeho Wiler-Ersigen vyhral nad Waldkirchom-St. Gallen 7:2.

 

Obaja Košičania sa výborne poznajú. Od detstva hrali a vyrastali spolu. V stretnutí 1. kola sezóny 2020/2021 vo švajčiarskej najvyššej súťaži NLA sa však postavili proti sebe. Prvýkrát v kariére. „Je fakt, že nastúpiť proti niekomu, s kým som hral bok po boku v lajne od šiestich rokov v klube či reprezentácii, no proste hocikde, bolo špecifické. Ale bol som šťastný, keď sme sa nestretávali na ihrisku, pretože som nechcel mať nijaký vzájomný súboj, kde by som musel pristupovať k ‘Dudovi‘, ako k veľmi nebezpečnému protihráčovi, ktorému treba znechutiť zápas. Snáď sa jedného dňa v nejakom klube ešte stretneme a zahráme si spolu,“ zaželal si Ronald Gašparík.

Stretnutie pomerne jasne vyhrali hráči domáceho Wileru, ktorí ani raz neprehrávali. Waldkirch-St. Gallen síce ešte v siedmej minúte vyrovnal na priebežných 1:1, do konca úvodného dejstva inkasoval ďalšie tri góly. „Keďže to bol prvý zápas sezóny, tak to bolo zo začiatku také všelijaké, ale každým striedaním sa ukazovala väčšia pohoda a istota. Nanešťastie, prehrali sme zápas už v prvej tretine, kde sme spravili detské chyby a proti klubu, akým je Wiler, je to ako samovražda. Snáď sa poučíme a v ďalších zápasoch sa to už nebude opakovať,“ dodal.

Kým na Slovensku bol návrh, aby do hál v rizikových regiónoch púšťali iba 50 ľudí, vo Švajčiarsku si (aj) florbalisti užívajú divácku kulisu. „Netuším, aké opatrenia tu fungujú, jedine čo viem je, že každý kantón má svoje vlastné pravidlá. Diváci boli a aj atmosféra bola fajn,“ uzavrel Gašparík.

V sobotu sa odohrali prvé zápasy NLA od play-off v sezóne 2019/2020, ktoré predčasne ukončili 8. marca. Ligoví florbalisti tak vybehli na palubovku prvýkrát po pol roku. „Bol to prvý ligový zápas po dlhej dobe, takže som sa na to veľmi tešil. Obzvlášť som sa tešil na Ronyho, ako si proti nemu zahrám a myslím si, že sme obaja podali dobrý výkon. ‚Wasa‘ je kvalitný súper a nehrá sa proti tomuto tímu ľahko, takže víťazstvo ma teší,“ povedal Michal Dudovič. Ani jeden zo slovenských reprezentantov nebodoval.   


Fotogaléria


Odoberajte newsletter