Grlický si opäť zahrá českú superligu

Slovenský reprezentant Martin Grlický si po ročnej odmlke opäť zahrá českú najvyššiu súťaž. Prvoligový klub Bulldogs Brno vymenil po štyroch rokoch za Panthers Otrokovice.

 

„Keďže sa posledná sezóna prerušila, nemohli sme postúpiť do superligy, čo bol náš cieľ a tak som cítil, že je čas na zmenu. Chcel som zmeniť prostredie, znova hrať najvyššiu súťaž s tímom, ktorý má iné ambície, v porovnaní s tými, čo boli v Bulldogs, kde ostatné sezóny naozaj neboli optimálne,“ povedal pre spravodajstvo Slovenského zväzu florbalu (SZFB) Martin Grlický.

 

Otrokovice skončili v základnej časti uplynulého ročníka superligy na siedmom mieste. V kádri figurovali aj slovenskí florbalisti Peter Nehila a Ladislav Gál. „V novom tíme očakávam súboj o stabilné miesto v play-off, kde sa už môže udiať čokoľvek. Verím, že aj herne budem lepšie pripravený na boj o reprezentačný dres Slovenska Som vďačný za roky strávené v Bulldogs, no niečo sa končí a niečo nové zase začína,“ dodal dvadsaťtriročný útočník Grlický.

 

V drese Bulldogs Brno absolvoval v sezóne 2019/2020 21 prvoligových zápasov, v ktorých získal 40 bodov za 18 gólov a 22 asistencií. Dva štarty bez bodového zisku pridal aj v tamojšom pohári. Odchovanec Grasshoppers Žilina sa zúčastnil na svetových šampionátoch v rokoch 2014, 2016 a 2018. Na majstrovstvách sveta odohral dosiaľ osemnásť zápasov s bilanciou 5 gólov a 9 účinných prihrávok. Predstavil sa aj na tohtoročnej kvalifikácii v Poprade.



Odoberajte newsletter