Haba: „Pozíciu brankára by som nikdy nevymenil, pretože chytanie zbožňujem!“

Nedávny turnaj Malacky Street Floorball Cup, ktorý sa hrá bez brankárov a s malými bránkami, prinútil niektorých gólmanov vziať do rúk hokejku a behať na ihrisku so spoluhráčmi, či s kamarátmi, s ktorými poskladali tím na turnaji. Jedným z brankárov, ktorý pôsobí v extraligovom tíme mužov Tsunami Záhorská Bystrica je aj Martin Haba.

 

Na turnaji si zahral v drese zloženého družstva Tempiš „A“ spoločne so svojimi kamarátmi. Chalani skončili tretí, čo nie je až tak podstatné. „Na turnaji sa síce hrá bez brankárov, čo ma trochu mrzí, ale hokejku som aj tak zobral do rúk s radosťou, pretože ide v prvom rade o zábavu. Hralo sa mi celkom fajn, no na hokejku určite zvyknutý nie som. Na turnaji sa mi podarilo streliť pár gólov, ale pozíciu brankára by som aj tak nikdy nevymenil, pretože chytanie zbožňujem,“ prezradil brankár Tsunami Martin Haba, ktorý na otázku, či je na ihrisku náročnejšie byť v pozícii hráča alebo brankára pohotovo a diplomaticky odpovedal: „Každá pozícia vo florbale má svoje úlohy, preto si myslím, že sú všetky pozície rovnako náročné a dôležité.“

 

Blíži sa však nová sezóna a v Tsunami sa drie naplno. „Aktuálne s tímom začíname poslednú fázu letnej prípravy, v ktorej prejdeme do haly a budeme sa pripravovať aj na hokejkách. Vonku nás počas augusta bude čakať taktiež niekoľko kondičných tréningov,“ prezrádza gólman, ktorý má v tíme poriadnu konkurenciu. „Brankári majú od júla individuálnu prípravu popri tíme, čo znamená, že sa sústredíme viac na posilňovanie a rôzne cvičenia rozvíjajúce reflex, rýchlosť, výbušnosť. S Maťom Vilemom budeme cez sezónu pokračovať s takýmito brankárskymi tréningami. V príprave sme až piati brankári, teda traja mužskí a dvaja juniorskí. V extralige mužov by sme mali pokračovať tak, ako na konci minulej sezóny, teda Timo Dinka a ja. Myslím si, že nám to minulú sezónu vyšlo celkom v pohode, kedy sme mali skoro rovnaký počet odchytaných minút. Ako to bude teraz je len na tréneroch,“ uzavrel Haba.



Odoberajte newsletter