Hala pre MS junioriek v problémoch, dočasne ju uzavreli

IFU Arena vo švédskej Uppsale, kde sa majú konať preložené majstrovstvá sveta junioriek, je dočasne uzatvorená. V piatok večer ju z bezpečnostných dôvodov urýchlene evakuovali, keďže sa zistilo, že má nebezpečnú konštrukciu strechy.

 

„Pred rokom sa zrútila strecha arény v Kirune, čím sa zaoberala Rada pre vyšetrovanie štátnych nehôd. Vyšetrovatelia zistili, že strešná konštrukcia bola vyriešenéásystémom zavesených lepených trámov, čo je rizikové. IFU je jedna z ďalších ôsmich arén, ktoré majú takúto konštrukciu,“ vysvetlil pre Innebandymagazinet správca haly Tobias Svensson.

 

Keďže v IFU Arene nemohli garantovať bezpečnosť, boli nútení ju okamžite uzavrieť. Hala bude zatvorená minimálne tri týždne, kým sa neukončí jej podrobnejšia analýza. „Až potom sa dozvieme, aké opatrenia bude potrebné vykonať na opätovné otvorenie arény,“ povedal Svensson.

 

V IFU Arene v Uppsale sa majú 5.-9. mája uskutočniť odložené majstrovstvá sveta hráčok do 19 rokov, v decembri je v nej zase na pláne ženský šampionát. „Momentálne nevieme podrobnosti a možné je všetko. Čaká nás stretnutie so zástupcami florbalového zväzu, aby sme prebrali rôzne scenáre. V najhoršom prípade bude hala zatvorená až do štartu novej sezóny. Môže sa stať, že rekonštrukcia by trvala celú jar i leto. Momentálne si nemyslím, že by mali byť ohrozené decembrové majstrovstvá sveta žien. Optimistický termín, kedy by sme mohli otvoriť, je už na jar,“ dodal Svensson.

 

IFU Arenu ako domovský stánok využívajú popredné švédske kluby Storvreta či Sirius, na najbližšie obdobie si tak musia nájsť nový náhradný domov.



Odoberajte newsletter