Haluška: „Chceme potrápiť každého súpera v extralige!“

Po piatich rokoch sa do najvyššej súťaže juniorov vráti družstvo FBK Púchov, ktoré si extraligu vyskúšalo v sezóne 2014/2015. V historicky druhom ročníku tejto súťaže obsadili Púchovčania v skupine o udržanie sa predposledné miesto tabuľky. Od tohto momentu ubehlo veľa času a hoci sa mužské družstvo z extraligy odhlásilo a predalo licenciu Spišskej Novej Vsi a v nasledujúcej sezóne bude hrať regionálnu druhú ligu, juniori nechcú byť v celoštátnej lige do počtu.

 

Pôvodný predseda klubu Peter Hinka odovzdal svoju funkciu mladému kolegovi Máriovi Haluškovi, ktorý v predošlej sezóne viedol v pozícii trénera kategórie dorastencov a juniorov. „Aktuálne preberám klub do svojich rúk po doterajšom predsedovi Petrovi Hinkovi. Doteraz som fungoval v štruktúrach klubu FBK Púchov ako tréner a hráč. Tréner práve pri kategórii juniorov a zároveň aj dorastencov. Pôsobiť v pozícii funkcionára je určite náročné, ale ak vytvoríte dostatočne funkčný tím okolo seba, tak to pôjde jednoduchšie. Nie je to určite ľahká cesta nastaviť a upratať si veci tak, aby všetko fungovalo, ale verím, že to spoločne zvládneme. Navyše mám pomocnú ruku od doterajšieho predsedu Petra Hinku, ktorý už čo to v tejto pozícií odskákal,“ ozrejmil na úvod Mário Haluška a dodal: „V pozícii trénera juniorov budem určite pokračovať, aj keď možno nie ako hlavný tréner. Každopádne pri tomto tíme určite zotrvám.“

 

Klub sa začína postupne transformovať, čo sa prejavilo na ústupe pozície mužského družstva, ktoré ešte v predchádzajúcej sezóne pôsobilo v extralige mužov, no predalo svoju licenciu a v najvyššej súťaži nepokračuje. „Nenazval by som to rozpadom seniorského tímu, ale skôr obnovou. Mali sme v klube veľa hráčov, ktorí neboli priamo z Púchova a to nám robilo dosť veľké problémy. Nie vždy sa dalo hráčom prísť na tréningovú jednotku tak, aby sme sa zišli všetci a odmakali plnohodnotný tréning. Preto chceme do kádra mužov zapracovať čisto Púchovčanov a neskôr ho dopĺňať našimi odchovancami. Pre nasledujúcu sezónu sme do súťaží prihlásili mladších žiakov, dorastencov, juniorov a mužov,“ povedal pomerne čerstvý predseda Púchova a ešte len 21-ročný funkcionár a tréner zároveň.

 

Mnohé kluby extraligy juniorov disponujú kvalitnými hráčmi a preto pre nováčika súťaže nebude úvodná sezóna ničím jednoduchým. „Máme trochu užší káder než ostatné mužstvá ale myslím, že potenciál určite máme. Viacero chalanov sú mladšie ročníky, čo môže byť v konečnom dôsledku našou výhodou do ďalších sezón, ak sa samozrejme v tejto lige udržíme. Správnym doplnením kádra by sme mohli vytvoriť optimálny kolektív, ktorý môže potrápiť viacero súperov. Rozhodne chceme byť adekvátnym protivníkom pre všetky družstvá. Nejdeme do ligy s ružovými okuliarmi, no chceme hrať atraktívny florbal a ako som spomínal trápiť súperov. Budeme však v pozícii nováčika a veľa skúseností s touto súťažou nemáme. Spokojní budeme vtedy, keď nebudeme plávať na samom dne tabuľky. Všetko, čo bude viac je pre nás plusom,“ povedal Haluška, ktorý má v tíme svojho o tri roky mladšieho brata Pavla. Ten bol v predošlej sezóne najproduktívnejším hráčom družstva a nestratil sa ani v extralige mužov. Zároveň figuruje v širšej nominácii slovenskej reprezentácie juniorov. Pavol bude určite jednou z opôr tohto družstva. Vie dodať hre presne to, čo od neho tréner očakáva, ale takých chlapcov máme viac,“ uzavrel predseda Púchova.

 

K prípadným posilám sa zatiaľ Mário Haluška vyjadrovať nechcel a taktiež ani k výberu hlavného trénera, no prisľúbil, že ak bude niečo nové, bude spravodajstvo Slovenského zväzu florbalu včas informovať.



Odoberajte newsletter