Hatala robí všetko pre to, aby bol pripravený do Vítkovíc i na MS

Ďalším slovenským florbalistom, ktorý si v sezóne 2019/2020 vyskúšal zahraničné pôsobenie je Šimon Hatala. Pred predčasne ukončeným ročníkom prestúpil do Vítkovíc z 1. FBC Trenčín. V poprednom českom klube napokon získal v 26 zápasoch základnej časti 11 bodov (4+7), pri dvoch štartoch v play-off sa bodovo nepresadil.

 

„Za prvú sezónu v Česku som určite rád, aj keď to, samozrejme, mohlo byť lepšie. Celkovo ju hodnotím kladne. Domáci Pohár majstrov nám nevyšiel úplne podľa predstáv, ale za to v lige to bolo o čosi lepšie. Čo sa týka mňa osobne, tak som strávil dosť času na ploche, možno aj viac než som sám čakal a hlavne získal veľa skúseností, takže som nadmieru spokojný,“ povedal Šimon Hatala pre spravodajstvo Slovenského zväzu florbalu (SZFB).

 

Dvadsaťročný florbalista by chcel v klube pokračovať naďalej. „Sme v kontakte aj ohľadom aktuálnej situácie a riešime kedy sa vrátim do Ostravy a pripojím k tímu v letnej príprave. Nejakú spätnú väzbu od klubu mám, ale asi sa dozviem viac, keď sa vrátim osobne do Ostravy, keďže sa to všetko ukončilo tak narýchlo. V skratke mi povedali, že sú celkom spokojní a musím sa ešte vyhrať.“

 

Čo bolo preňho najnáročnejšie po prestupe z 1. FBC Trenčín? „Asi naskočiť do letnej prípravy vo Vítkoviciach. Trénovali sme päťkrát do týždňa a v záťaži, na ktorú som nebol zvyknutý, ale časom sa to zlepšilo a zvykol som si. Fyzická pripravenosť hráčov v Čechách je veľký rozdiel oproti Slovensku a to bolo pre mňa asi najťažšie. Čo sa týka florbalu, tak určite tempo hry je vyššie, ale na to si človek postupom času navykne už na tréningoch a v zápase mu to príde ako samozrejmosť,“ myslí si reprezentant SR, účastník tohotoročnej „popradskej“ kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2020.

 

Slovenský florbal má vo Vítkoviciach dobré meno, najmä vďaka čerstvému otcovi Lukášovi Řezaninovi, ktorý z klubu po dlhých rokoch odišiel po predčasne ukončenej sezóne. „Určite je 'Žigiho' veľká škoda a bude nám chýbať - či už na ploche alebo mimo nej. Na ploche ho bolo vždy vidno, keďže vždy vymyslel niečo nečakané a mimo nej ho bolo zas počuť a všeličo vedel zorganizovať. Ja som ho možno aj vnímal viac než ostatní chalani, keďže mi často pomáhal a hovoril ako to všetko funguje. Vo Vítkoviciach si ho všetci vážili a cenili, takže stopa po ňom určite ostane veľká,“ uviedol rodák z Trenčína.

 

Ako väčšina študentov, aj on sa momentálne sústredí najmä na štúdium. Jedným očkom však už pozerá aj na blížiaci sa svetový šampionát vo Fínsku. „V týchto dňoch mám zápočtové obdobie, takže dosť času trávim pri škole. Fyzicky sa udržujem hlavne behaním, či cvičením s vlastnou váhou. Ako som už spomínal, tak viem, že aj letná príprava bude náročná, takže nechcem prísť do Ostravy úplne nepripravený. Čo sa týka prípadnej nominácie na majstrovstvá sveta, keby sa tak stalo, robím všetko pre to, aby som bol pripravený. Taktiež si však aj užívam domova a doplnkových aktivít, na ktoré cez sezónu nie je moc čas ako bicyklovanie či hranie tenisu,“ uzavrel Hatala.



Odoberajte newsletter