Hneď po návrate úspešne „bombarduje“ súperove bránky

Na jeseň v roku 2020 prestúpila z klubu ŠK 98 Pruské do českého družstva 1. SC Vítkovice. Koncom minulého roka sa vrátila do Pruského a počas predošlého víkendu dala hneď o sebe vedieť. Slovenská reprezentantka Lenka Lenčéšová strelila v Spišskej Novej Vsi pri prvom štarte gól a na druhý deň v Sabinove dokonca hetrik a na jeden gól asistovala. Prečo sa vrátila na Slovensko a aké ambície má so svojim tímom v prebiehajúcej sezóne?

 

„Hlavným dôvodom môjho návratu bolo štúdium na FTVŠ UK v Bratislave. Návrat konkrétne do Pruského, bolo niečím ako vrátiť sa domov,“ začala svoje rozprávanie Lenka Lenčéšová, ktorá vo Vítkoviciach nabrala množstvo skúseností. „Získala som cenné skúsenosti v jednom z najlepších klubov v Česku. Pôsobenie vo Vítkoviciach mi dalo veľa či už po hernej, alebo osobnej stránke,“ dodala.

 

Možno ani sama nečakala, že sa jej opätovný štart v drese Pruského takýmto spôsobom vydarí. „Po návrate do Pruského sa mi hralo dobre, určite je to aj tým, že som tam už pôsobila a s dievčatami sa poznáme, nebolo to pre mňa niečo nové. Moju streleckú aktivitu pripisujem tomu, že som mala možnosť zahrať si v útoku a veľa príležitostí mi pripravili spoluhráčky, z ktorých som mohla ťažiť,“ hovorí dvadsaťročná Slovenka, ktorá je dohodnutá s Pruským na pôsobení aj pre nasledujúcu sezónu. Sila Považaniek aj Lenkiným príchodom vzrástla a možno aj ambície klubu v súťaži. „Ambície Pruského sú vždy tie najvyššie. A to sa spoločne budeme snažiť dosiahnuť,“ uzavrela Lenčéšová.



Odoberajte newsletter