Hráči ATU veria, že si udržia nulu na konte prehier

Extraliga juniorov má počas víkendu na programe zápasy trinásteho a štrnásteho kola. V ôsmich dueloch nás čakajú zaujímavé súboje. Už zajtra sa o prvé body pokúsia v dôležitom stretnutí zabojovať hráči Piešťan, ktorí hostia tabuľkového suseda z Modry. V hlavnom meste sa odohrá derby medzi Snipers a Tsunami. V nedeľu bude lákať duel medzi žilinskými „kobylkami“ a lídrom súťaže, ktorý je zároveň obhajcom majstrovského titulu, košickým ATU.

 

V bratislavskom derby majú hostia zo Záhorskej Bystrice čo odplácať chlapcom so Snipers, ktorí sa v súboji tretieho kola tešili z víťazstva 7:6. „Na duel so Snipers sa pripravujeme už niekoľko tréningov. Vieme čo musíme na ihrisku urobiť, aby sme boli úspešní. Keďže ide o derby, očakávam súboj plný emócií a preto bude potrebné udržať u chalanov vysokú koncentráciu po celý zápas. Ak toto dodržíme, môžeme pomýšľať na úspech. Aj keď máme bodový náskok, ktorý nás pravdepodobne dostane do play-off, pripravujeme sa zodpovedne od zápasu k zápasu a chceme bojovať o vyššie priečky,“ povedal tréner Záhorskej Bystrice Jakub Horecký.

 

Ak nechcú žilinské „kobylky“ stratiť kontakt s vedúcim duom súťaže, mali by počas víkendu vo dvoch domácich zápoleniach zvíťaziť. Zajtra sa v Žiline predstaví košické Florko a v nedeľu obhajcovia titulu a lídri aktuálnej sezóny ATU Košice. „Zápasy v Žiline a okolí sú vždy náročné a tak tomu bude určite aj teraz. V tomto roku sme v meste pod Dubňom s juniormi vyhrali zatiaľ trikrát a veríme, že pre nás úspešný rok 2019 ukončíme výhrou,“ povedal tréner ATU Košice Peter Vrba.

 

Ak chcú hráči spod Malých Karpát pomýšľať na záchranu a účasť v play-off, musia myslieť na víťazstvá. Modra cestuje na duel do Piešťan a na druhý deň ich čaká veľmi náročný súboj proti veľkému favoritovi 1. FBC Florbal Trenčín. „Je jasné, že pôjde o dva odlišné súboje, no my si trúfame uspieť v každom zápase. V mnohých sme veru neboli ďaleko od prekvapenia. Podľa posledných informácii z kabíny by sme mali nastúpiť v plnej zostave a teda aj s našim najskúsenejším hráčom Milanom Juhanyakom,“ povedal tréner Modry Michal Benčúrik.

 

V ostatných zápasoch si zahrá Mútne proti košickému Florku a Dukla Banská Bystrica zabojuje o body v Trenčíne a v Piešťanoch.

 

Program zápasov extraligy juniorov:

 

13. kolo – sobota 21. 12. 2019:

 

10.30 hod – FBC Páv Piešťany – FBC BlueBerries Modra (MŠH, Mládežnícka, Trenčín)

11.00 hod – Snipers Bratislava – Tsunami Záhorská Bystrica (ŠH Elán, Bajkalská, Bratislava)

12.00 hod – FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina – FK Florko Košice (ŠH, Rosinská cesta, Žilina)

13.30 hod – 1. FBC Florbal Trenčín – FBK BCF Dukla Banská Bystrica (MŠH, Mládežnícka, Trenčín)

Zápas FBK Hornets Mútne – FaBK ATU Košice 7:8 sn (3:2, 3:1, 1:4, 0:0, 0:1) predohrali 15. 12. 2019.

 

14. kolo – nedeľa 22. 12. 2019:

 

10.00 hod – FBC BlueBerries Modra – 1. FBC Florbal Trenčín (ŠH Ľ. Štúra, Komenského, Modra)

12.00 hod – FBK Hornets Mútne – FK Florko Košice (ŠH ZŠ s MŠ, Rabčická, Rabča)

14.00 hod – FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina – FaBK ATU Košice (ŠH, Rosinská cesta, Žilina)

15.00 hod – FBC Páv Piešťany – FBK BCF Dukla Banská Bystrica (ŠH Diplomat Aréna, Kuzmányho, Piešťany)



Odoberajte newsletter