Hráčky Ostravy v preventívnej karanténe

Český extraligový klub FBC Ostrava umiestnil hráčky ženského a juniorského kádra do preventívnej karantény. Udialo sa tak po tom, čo jedna z hráčok mala pozitívny test na koronavírus.

 

Pozitívny test sa objavil najprv v rodine spomenutej hráčky, neskôr sa prítomnosť ochorenia potvrdila aj u nej samotnej. Podľa aktuálnych informácií nikto nepociťuje žiadne príznaky či prejavy nákazy koronavírusom. „Po dohode s Krajskou hygienickou stanicou vstúpila časť ženskej zložky, ktorá prišla do priameho kontaktu, od piatočného večera do preventívnej domácej karantény na 14 dní, počas ktorých bude pretesovaná,“ píše sa sa v stanovisku na webe FBC Ostrava.

 

Mimo prevádzky bude dočasne aj tamojšia športová hala. „ČPP Aréne má, podľa informácii hygieny, iba prejsť dezinfekciou - ktorá, bez ohľadu na všetko, prebieha pravidelne - a môže byť naďalej využívaná. Napriek tomu sme sa rozhodli ju minimálne do stredy uzavrieť, aby sme my sami mali stopercentnú istotu, že v nej viac ako týždeň nebol nikto pozitívne testovaný,“ je uvedené v klubovom stanovisku.

 

„Bolo veľmi pravdepodobné, že podobná situácia, s ohľadom na stav v regióne, skôr či neskôr nastane. Je to pre nás nová skúsenosť, ale realisticky tu vírus s nami pravdepodobne ešte nejaký čas pobudne, takže s týmito situáciami sa musíme naučiť žiť a pracovať v bežnom športovom i mimošportovom živote,“ uvádzajú na záver zástupcovia klubu z Moravsko-sliezska.

 

V sezóne 2019/2020 figurovalo v kádri ženského družstva FBC Ostrava päť Sloveniek – Jana Dupčáková, Viktória Grossová, Kristína Hudáková, Paulína Hudáková a Tímea Patakyová. Posledná menovaná však dosiaľ posledný extraligový zápas odohrala ešte 30. marca 2019. Ostravčanky obsadili v základnej časti predčasne ukončeného ročníka v tabuľke českej najvyššej súťaže tretiu priečku.



Odoberajte newsletter