Hurikán chce s oboma družstvami vybojovať účasť v play-off

Bratislavský klub Hurikán má v seniorských kategóriách celoštátnych súťaží celkom dve družstvá. V Hyundai extralige tím žien a v prvej lige družstvo mužov. Oba tímy úzko spolupracujú a spoločne sa stretávali aj v tréningovom procese. Na novú sezónu sa už tešia, no v prvom rade dúfajú, že sa ju podarí odohrať celú.

 

„Letnú prípravu sme absolvovali ako každoročne od polovice júna tento krát v spolupráci s trénerom a hráčom Michalom Duranom. Momentálne už naplno trénujeme v hale a pripravujeme sa štart sezóny. V prvom rade by som chcel povedať, že najdôležitejšie čo je, je to, aby sme mohli sezónu plnohodnotne odohrať celú,“ povedal za obe družstvá VŠK PdF UK Hurikán Bratislava tréner Michal Bortlík, ktorý bol pri otázke ambícii trochu opatrný: „Chceli by sme, aby sa obe družstvá samozrejme dostali do play-off a v ňom uhrali čo najlepšie výsledky. Pandémia nám samozrejme znemožnila hranie a trénovanie na dlhý čas, čo nebolo určite príjemné. Viacero našich hráčov a hráčok sa rozhodlo hrať florbal už viac na rekreačnej úrovni alebo s ním skončiť. Takže v tomto zmysle nám to naozaj neprinieslo nič pozitívne. Ako som už spomínal viacero hráčov sa rozhodlo skončiť s florbalom.“

 

Veľké hráčske straty v Hurikáne nezaznamenali ale ani príchody. „Čo sa týka odchodov tak do družstva Capitol prestúpili Rieger, Vršková a Randová. Maťo Kupec sa po skončení hosťovania u nás rozhodol pre pôsobenie v Tsunami. Do družstva žien pribudla brankárka Ivana Huťková a do mužov sme získali Romana Günthera a Jakuba Petrulu. No a samozrejme budeme pracovať s našimi mladšími hráčmi na ich prípadnom postupnom zapojení sa,“ ukončil rozhovor Bortlík.


Fotogaléria


Odoberajte newsletter