HYUNDAI EXTRALIGA: Pruské po výhre v televíznej dohrávke nad Nemšovou na čele súťaže

Televízna dohrávka medzi Nemšovou a Pruským priniesla pomerne jednoznačnú výhru vicemajsteriek

Po 3. kole máme nového lídra súťaže ŠK 98 Pruské. Vicemajsterky minulej sezóny preskočili na čele Harvard Partízánske o dva body 


Šláger kola priniesol súboj majsteriek a vicemajsteriek - Nemšová vs Pruské. Oba tímy sa v úvode zápasu "oťukávali", o čom svedčí len jeden gól v sieti domácich. Televízne zápasy odohrávajú aktuálne majsterky z Nemšovej v modernom športovom komplexe M-Šport Trenčín a ani včerajší duel pred kamerami JOJ Šport nebol výnimkou. Do haly si našlo cestu takmer 200 divákov a od druhej časti hry už mohli vidieť aj vyšší počet gólov. Ďalšie dva body v sezóne si pripísala na svoje konto Nikol Drábeková (Pruské), čo z nej robí aktuálne najproduktívnejšiu hráčku HEX (12 bodov - 7+5) a aj hráčku s najvyšším počtom strelených gólov - spoločne s Michaelou Vrškovou (7).S výkonom svojich zeverenkýň bol spokojný aj tréner Vladimír Gábor (najlepší tréner minulej sezóny v HEX): "Z našej strany to bolo zaslúžené víťazstvo, od začiatku sme si za tým šli. Po prvej tretine som pochválil dievčatá za výborný dôraz pred vlastnou bránou a blokovanie striel. Skvelý výkon podala opäť brankárka Pavlina Farulová, podržala nás, strely nevyrážala ale chytala, čo bolo dôležité pre ňu aj pre celý tím." 

Tréner domácej Nemšovej - Peter Tydlačka hodnotil zápas pozitívne: "Zápas hodnotím pozitívne, keďže ide stále len o základnú časť a tretí zápas sezóny. Urobili sme pár chýb ale je to stále len základná časť a my sme nepovedali posledné slovo. Potrebujeme zapracovať vlastné hráčky a liahne a dostať do hry najmä tretiu formáciu."

Záverečná časť zápasu už patrila naplno Pruskému, strelili v nej 4 góly. inkasovali len jeden a zaslúžene preskočili na čele súťaže Harvard Partizánske, ktorý má za sebou perfektný vstup do sezóny. V troch stretnutiach nazbierali zverenkyne Dušana Ďuríčka 7 bodov a to aj vďaka tradične skvelým výkonom reprezentačnej brankárky Radky Mládenkovej. Aktuálne kraľuje s troma odchytanými zápasmi brankárskym štatistikám s úspešnosťou zákrokov 88,75%. V sobotnom víťaznom zápase na pôde Kysuckého Nového Mesta si na svoje konto pripísala dokonca až 52 úspešných zákrokov z 53 striel, čo predstavuje 98,11% úspešnosť zákrokov. Právom tak stále patrí medzi TOP brankárky na Slovensku. 

 

Ďalšie zápasy 3. kola priniesli gólovú nádielku od Spišskej Novej Vsi, ktorej kométa nastrieľala Sabinovu 19ku. Z prvej výhry sezóny sa tešila Nitra, ktorá vďaka 4 gólom Romany Janegovej a Michaely Krajčovej zdolala Hurikán na jeho pôde 10:7. 


Výsledky: 

ŠK Fbk Kométa Spišská Nová Ves vs FBC Predator Sabinov 19:0

VŠK PdF UK Hurikán Bratislava vs ŠK Slávia SPU DFA Nitra 7:10 (3:2, 2:4, 2:4)

Góly: 3. Dundová (Kadlecová), 9. Lauková (Randová), 12. Jaseková (Ježišková), 36. Godišová (Kadlecová), 39. Randová (Pravlíková), 45. Hergottová (Randová), 55. Kadlecová (Randová) – 8. Krajčová (Kopčeková), 20. Janegová (Blehová), 21. Janegová (Krajčová), 36. Janegová (Kuklová), 39. Janegová (Skovajsová), 40. Skovajsová (Kuklová), 44. Krajčová, 45. Krajčová, 56. Skovajsová (Krajčová), 58. Krajčová (Janegová)

MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto vs FBK Harvard Partizánske 2:3 (0:2, 0:1, 2:0)

Góly: 45. Komzalová (Škvrndová),  57. Mlíchová (Dúbravská), - 1. Vršková (Vičanová), 18. Uhrinová, 26. Vršková

NTS FK – ZŠ Nemšová vs ŠK 98 Pruské 3:7 (0:1, 2:2, 1:4)

Góly: 25. Bahnová (Izraelová), 40. Dobrodejová (Bahnová), 45. Švančarová (Vyletelková) – 17. Šidlová (Drábeková), 30. Hajdúchová, 36. Drábeková (Kocúrová), 43. Hajasová, 43. Hrehušová (Šidlová), 44. Kňažková (Pohorelcová), 55. Šidlová (Drábeková) 
 


Najvyššia súťaž žien bude pokračovať po repre prestávke 8. októbra. 


Fotogaléria


Odoberajte newsletter