Hyundai Extraliga: V Sabinove chcú byť po základnej časti v TOP 6, Hurikán s cieľom hrať Play-off

Neúspešní štvrťfinalisti z minulej sezóny Hyuindai Extraligy - FBC Predator Sabinov a VŠK PdF UK Hurikán Bratislava pokračujú v príprave na novú sezónu

Viac o príprave, jej špecifikách ale aj zmenách v kádroch, nám prezradili tréneri Maroš Jakubčo (Sabinov) a  Michal Bortlík (Hurikán) 


 

Začína tréner Sabinova - Maroš Jakubčo 

 

Ako prebiehala a prebieha príprava na novú sezónu HEX vo vašom klube? Čím bola možno špecifická a čím ste ju hráčkam spestrili?

Naša príprava bola dosť špecifická, vzhľadom na to že máme dievčata nielen zo Sabinova ale aj z okolia Prešova a Košíc,
bolo by logisticky náročné organizovať spoločnú letnú prípravu. Preto sme dievčatá rozdelili do skupín a postupne s každou absolvovali na týždennej báze
jednu spoločnú a jednu individuálnu jednotku. Po kondičnej stránke sme teda myslím pripravení.


Čo vás ešte do začiatku novej sezóny HEX čaká? 

Keďže sezóna je už za rohom, musíme zapracovať najmä na zložení formácií a na hernom systéme. Nejaké veci už mám v hlave, treba ich však ešte preniesť aj na ihrisko.
Najbližšie týždne preto plánujeme drilovať zápasové herné situácie aby sme boli na prvé dvojkolo pripravení. Samozrejme, tým že baby neabsolvovali letnú prípravu spolu,
pripravíme ešte nejakú miniakciu na stmelenie partie.

 

Aké ambície a očakávania máte od novej sezóny a s čím budete spokojní?

Ambície do novej sezóny sú triezve, ide najmä o stabilizáciu kádra keďže sme zažili celkom turbulentné prestupové obdobie. Chceme sa hlavne florbalom baviť a zabojovať
o čo najlepší výsledok. Primárnym cieľom je ale byť po základnej časti v TOP 6, no a čo už prinesie nadstavba prípadné play off je už otázkou budúcnosti. Ideme krok za krokom, zápas od zápasu ale dlhodobým cieľom je účasť vo štvrťfinále.


 

Prebehli nejaké zmeny v kádri? - odchody, príchody / Plánujete ešte nejaké posilnenie?


Ako som už spomínal, zažili sme dosť turbulentné prestupové obdobie. Z kádra odišli opory ako Lenka Cupráková, Katarína Marcinková, Daniela Hrabovská či Tamara Točeková ku našej dvojičke - Spišskej Novej Vsi. Taktiež tam bude v rámci hosťovania pôsobiť aj Sophia Sabolová. Čo sa týka príchodov, vzhľadom na situáciu sme museli zaloviť v prešovských či skôr tvrdošínskych vodách. Dovedna sa nám podarilo podpísať 11 hráčok so skúsenosťami zo ženskej 1. ligy ale aj z extraligy. Menovite Máriu Sedlákovú, Zuzanu Matisovú, Danielu Valenčínovú, Jolanu Konečnú, Viktóriu Dolinskú, Tatianu Papcunovú, Ivicu Semančíkovú, Soňu Majcherovú, Gabrielu Ungvolgyiovú, Ľudmilu Zajacovú a Janu Drančákovú. Pracujeme ale ešte na doplnení kádra, chceme dať priestor aj mladým dievčatám aby mohli zbierať skúsenosti a aby sme mali dostatočne pokrytý káder aj v prípade že niekto vypadne. Ešte by som k odchodom doplnil Anetu Pastyrčákovú - Hurikán a Ľudmilu Uherskú - Kysucké Nové Mesto. 

 

Dva vzájomné zápasy Sabinova a Hurikánu v minulej sezóne priniesli výhry na oboch stranách. 

 


 

Pokračujeme trénerom Hurikánu - Michalom Bortlíkom 

 

Ako prebiehala a prebieha príprava na novú sezónu HEX vo vašom klube? Čím bola možno špecifická a čím ste ju hráčkam spestrili?

 

Nakoľko sme sa dohodli na spolupráci s novým kondičným trénerom Lukášom Kovaříkom, letná príprava prebiehala v úplne novom nastavení. Zamerali sme sa viac na veci čisto potrebné pre florbal, takže veríme, že nám to pomôže byť úspešnejší v tejto sezóne. Toto by som nazval najvýraznejším špecifikom a zároveň aj spestrením.

 

Čo vás ešte do začiatku novej sezóny HEX čaká? 

V rámci prípravy sme absolvovali prípravné zápasy na turnaji Slovak Floorball Cup, ktoré nám dali obraz o tom na čom treba pracovať. Na základe týchto zápasov sme sa rozhodli zamerať sa čisto na tréningovú činnosť aby sme boli pripravený do sezóny. Takže nás čaká len drill v posilke a hale. 
 

Aké ambície a očakávania máte od novej sezóny a s čím budete spokojní? 

 

V prvom rade budem rád ak odohráme komplet celú sezónu bez prerušení a úprav. To bude najlepšia správa. U báb vidím potenciál na umiestnenie v strede tabuľky okolo 5teho miesta, avšak na to musíme výraznejšie spoločne zapracovať. Cieľom na túto sezónu bude určite play off. Toto je prvotný cieľ a následne si nastavíme ďalší. Celkovo budem ale vždy spokojný ak budem vedieť, že dievčatá odovzdajú v každom zápase maximum čo je v nich.
 

Prebehli nejaké zmeny v kádri? - odchody, príchody / Plánujete ešte nejaké posilnenie?

 

Áno, pár zmien prebehlo. snažili sme sa skôr doplniť družstvo aby sme mali väčšie možnosti do zápasov. Do tímu pribudla Pastyrčaková zo Sabinova, z Capitolu prišli Pravlíková a navrátilec do družstva Randová. Dohodli sme sa aj s hráčkami Godišovou a Sorokovou a z Modry sme sa dohodli s brankárkou Fričovou. Návrat po celosezónnom zranení bude mať aj Molčanová. Pokračovať pravdepodobne nebude hráčka Haluzová.

 


 

Sezóna Hyundai Extraligy štartuje 10. septembra. 


Nasledujúce zápasy

Pre vybrané tímy nie sú naplánované žiadne zápasy

Fotogaléria


Odoberajte newsletter