Hyundai extraliga žien: Pruské je aj naďalej bez prehry. V nadstavbe B sú už miestenky do play-off rozdané

Play-off sa pomaly blíži a po krátkej repre pauze sa ženy vrátili na palubovky v nadstavbovej časti

Ostávajú posledné dve kolá nadstavby a už je jasné, že ŠK 98 Pruské a Spišská Nová Ves majú priamy postup do semifinále istý.


Kto z tejto dvojice nakoniec obsadí výhodnejšie prvé miesto sa dozvieme možno už tento víkend. O lepšie miesto sa už nepobije Hurikán Bratislava a Kysucké Nové Mesto. Po víkende si štvrtú presvedčivú výhru pripisuje v „áčku“ ŠK 98. Porazili Harvard, ktorému zatiaľ ostáva 30 bodov rovnako ako Kysuckému Novému Mestu. Nič to ale nemení na tom, že Kysucké Nové Mesto do play-off postúpi z 5. miesta. Naopak Harvard má ešte príležitosť postúpiť o stupienok vyššie.

FBK Harvard Partizánske - ŠK 98 Pruské 1:6 (0:3, 0:0, 1:3)

Góly: 47. Červená Lenka - 6. Šidlová Andrea, 13. Gaborová Barbora, 15. Žikavská Michaela, 48. Hrehušová Ivana, 52. Bruchatá Kristína, 60. Hrehušová Ivana
Návšteva: 186 divákov

Zápasové info: Prehľad :: Štatistiky :: Zostavy :: Herné situácie

Brankárka Farulová pri zákroku proti Partizánskemu, ktoré sa v zápase presadilo iba raz. FOTO: Peter Hačko


Dramatický duel sa v sobotu odohrával v Trenčíne, kde Nemšová nechcela dopustiť ďalšiu výhru Kométy. Spišská ale  po druhý raz zápas do predĺženia nepustila. Pre Kométu to boli dôležité vybojované body, ak chcú ešte pomýšľať na zosadenie Pruského z vrcholu. ŠK 98 má osud vo svojich rukách, v ceste najbližšie stoja rivalky z Nemšovej. Ak Pruské v nadchádzajúcom považskom derby uspeje, spečatí svoje prvenstvo. V opačnom prípade sa dočkáme napätia až do posledného kola nadstavby.

NTS FK - ZŠ Nemšová - ŠK Fbk Kométa Spišská Nová Ves 5:6 (1:2, 2:2, 2:2)

Góly: 11. Dobrodejová Veronika, 21. Izraelová Veronika, 29. Izraelová Veronika, 33. Izraelová Veronika, 41. Švančarová Alexandra, 54. Gáliková Rebeka - 6. Grossová Klára, 10. Grossová Klára, 24. Buková Miriam, 24. Sabolová Sophia, 44. Grossová Klára, 47. Sabolová Sophia
Návšteva: 48 divákov

Zápasové info: Prehľad :: Štatistiky :: Zostavy :: Herné situácie

 


V „béčku“ mali úspech hostky z Kysuckého a Bratislavy. Kysucké porazilo Nitru bez väčších problémov. V Sabinove sa po zápase oslávilo aj čisté konto brankárky bratislavského Hurikánu, ktorá Sabinovčankám nedopriala ani jedinú radosť z gólu. Z pôdy súperov berú plný počet bodov a už teraz sa môžu tešiť z postupových miest do play-off. Hurikán svoje výkony v nadstavbe vypiloval k spokojnosti a do play-off má už teraz jasné 6. miesto. Rovnako už postupujúce tímy z nadstavby „B“ v predstihu poznajú svoje súperky, ktorými s určitosťou budú majsterky z Nemšovej a Harvard Partizánske. 

FBC Predator Sabinov - VŠK PdF UK Hurikán Bratislava 0:4 (0:1, 0:3, 0:0)

Góly: 20. Kadlecová Michaela, 22. Kľúčiková Adela, 27. Kľúčiková Adela, 33. Molčanová Ema, 39. Kľúčiková Adela
Návšteva: 120 divákov

Zápasové info: Prehľad :: Štatistiky :: Zostavy :: Herné situácie

ŠK Slávia SPU DFA Nitra - MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto 5:9 (1:4, 1:2, 3:3)

Góly: 7. Kopčeková Alexandra, 29. Styková Michaela, 43. Krajčová Michaela, 47. Kopčeková Alexandra, 51. Kuklová Kristína - 2. Chupeková Klaudia, 12. Chupeková Klaudia, 15. Gešová Petra, 15. Tvrdá Veronika, 21. Záteková Sára, 21. Komzalová Viktória, 46. Šutáková Petra, 52. Tvrdá Veronika, 60. Chupeková Klaudia

Zápasové info: Prehľad :: Štatistiky :: Zostavy :: Herné situácie

Na čele bodovacej tabuľky aj naďalej ostáva len 17-ročná hráčka ŠK 98 Nikol Drábeková (32+28), no v závese sa držia aj opory Kométy - Lenka Cupráková s Klárou Grossovou. 
5. kolo nadstavieb HEX prinesie v A opäť atraktívnu konfrontáciu líderiek z Pruského a majsteriek z Nemšovej známu ako považské derby. Partizánske pocestuje v pondelok na východ za dohrávkou televízneho zápasu na JOJšport proti Kométe. V „béčku“ tímy dohrávajú svoje zápasy, keďže Sabinov s Nitrou neuspeli ani v nadstavbe a do vyraďovacej časti už nepostúpia. 
 



SOBOTA 
5.kolo

A
ŠK 98 Pruské vs NTS FK - ZŠ Nemšová | 14:00, MŠH Dubnica nad Váhom 


B
VŠK PdF UK Hurikán Bratislava vs ŠK Slávia SPU DFA Nitra |  15:00, ŠH FTVŠ UK - prof. Rovného Bratislava


MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto vs FBC Predator Sabinov | 17:00, MŠH Kysucké Nové Mesto 

PONDELOK
 
ŠK Fbk Kométa Spišská Nová Ves vs FBK Harvard Partizánske |  17:00, ŠH Spišská Nová Ves


 

Všetky dôležité informácie o dianí najvyššej súťaže žien nájdete na jednom mieste tu:
https://www.szfb.sk/sk/stats/home/929/hyundai-extraliga-zien 
 



Odoberajte newsletter