Hyundai extraliga žien: Televízna dohrávka patrila Kométe. Ukázala sa aj húževnatosť Harvardu

Uplynulú sobotu sa odohrali iba zápasy nadstavby B. V Dubnici nad Váhom sa považské derby ukončilo predčasne


Tradičný florbalový pondelok na JOJŠport zvládla Kométa len veľmi tesne.



Aj napriek plánovaným trom sobotným zápasom sa dohrali iba dva - v nadstavbe B. V Bratislave doma Hurikán podľahol Nitre nie tak tesným výsledkom. Bojovná Nitra si pripísala v nadstavbe druhé víťazstvo aj zásluhou Alexandry Kopčekovej. Hurikán si ale svoje miesto vybojoval v predstihu a tak si toto zaváhanie mohol dovoliť. Zrejme sa už aj dôkladne pripravuje na konfrontáciu v play-off s jedným z tímov nadstavby A. 

VŠK PdF UK Hurikán Bratislava - ŠK Slávia SPU DFA Nitra 6:9 (2:3, 2:4, 2:2)

Góly: 9. Godišová Zuzana, 11. Ježišková Jana, 32. Kadlecová Michaela, 32. Vaseková Andrea, 41. Kadlecová Michaela, 55. Soroková Vanesa - 15. Kopčeková Alexandra, 16. Janegová Romana, 18. Kopčeková Alexandra, 23. Kopčeková Alexandra, 23. Tvrdoňová Michaela, 37. Blehová Kristína, 39. Kopčeková Alexandra, 49. Kuklová Kristína, 60. Kopčeková Alexandra

Zápasové info: Prehľad :: Štatistiky :: Zostavy :: Herné situácie



Kysucké si doma poradilo so Sabinovom. Ten aj napriek zlepšeným výsledkom ostáva na chvoste súťaže s tromi bodmi. V zápase pomohla svojmu tímu k výhre rozdielovým hetrikom Veronika Dúbravská. S treťou výhrou v nadstavbe Kysucké Nové Mesto kraľuje nadstavbe B.

MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto - FBC Predator Sabinov 7:4 (3:2, 3:1, 1:1)

Góly: 4. Dúbravská Veronika, 8. Dúbravská Veronika, 17. Dúbravská Veronika, 26. Tvrdá Veronika, 33. Brídová Natália, 36. Bajanková Martina, 53. Škvrndová Ema - 13. Semančíková Ivica, 20. Semančíková Ivica, 29. Majcherová Soňa, 58. Konečná Jolana
Návšteva: 46 divákov

Zápasové info: Prehľad :: Štatistiky :: Zostavy :: Herné situácie


Netrpezlivo očakávané a obľúbené Považské derby sa v Dubnici nad Váhom nečakane ukončilo ešte pred prvou sirénou. Ani po víkende teda nie je jasné, kto bude lídrom nadstavby A. Dohre zápasu zabránil výpadok elektriny, a tak sa zápas dodatočne dohrá v piatok o 19:00. Boj o Považie podľa pravidiel začne za rovnakého hracieho času a skóre - v 18. minúte 1. tretiny za stavu 4:0 pre Pruské.

V televíznej dohrávke na JOJŠport dal Harvard jasne najavo, že aj napriek nováčikovskému titulu patrí do nadstavby A a je rovnocenným súperom aj pre najlepšie tímy na Slovensku. Kométe robilo problém prekonať obranu Partizánskeho aj napriek jej povestnej ofenzívnej sile. V tretej tretine sa zápas priklonil na stranu Spišskej, ktorá už nedopustila žiadnu bodovú stratu. 


Nadchádzajúci víkend sa odohrá posledné kolo nadstavby a o týždeň na to začne úplne nová súťaž. Play-off započne bez Pruského a Kométy, ktoré majú už teraz priamy lístok do semifinále. Ostatné tímy začnú 4. marca prvým štvrťfinálovým kolom. Tento víkend však vyzerá program nasledovne: 


PIATOK 
5.kolo - dohrávka


A


ŠK 98 Pruské VS NTS FK - ZŠ Nemšová | 19:00, MŠH Dubnica nad Váhom 


SOBOTA
6.kolo

A


ŠK 98 Pruské    VS ŠK Fbk Kométa Spišská Nová Ves | 18:00, MŠH Dubnica nad Váhom 
FBK Harvard Partizánske VS NTS FK - ZŠ Nemšová |    17:00, MŠH Partizánske 

B


MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto VS VŠK PdF UK Hurikán Bratislava | 17:00, MŠH Kysucké Nové Mesto


NEDEĽA


6.kolo


ŠK Slávia SPU DFA Nitra VS FBC Predator Sabinov |  11:00, MŠH Nitra
 


Všetky dôležité informácie o dianí najvyššej súťaže žien nájdete na jednom mieste tu:
https://www.szfb.sk/sk/stats/home/929/hyundai-extraliga-zien 
 



Odoberajte newsletter