IFF predstavilo aj slovenského víťaza Kids with Sticks

ŠK Harvard Partizánske si kladie za cieľ popularizovať florbal na slovenských školách svojimi COOL palicami v projekte sCHOOL pre deti. Klub chce najmä posilniť spoluprácu so základnými školami v regióne.

 

Ako prvý krok by chcel klub zorganizovať základný kurz koučovania pre učiteľov telesnej výchovy na základných školách. Tento kurz by sa zameriaval na florbalové zručnosti a viedli by ho licencovaní kluboví tréneri. Po skončení kurzu môžu tréneri podporovať učiteľov počas existujúcej alebo novej hodiny školských hobby skupín, kde by mohli pomôcť deťom naučiť sa základné florbalové zručnosti. To by mohlo viesť k tomu, že viac detí bude hrať florbal v škole alebo po škole v uvedených záujmových skupinách.

 

Ako ďalší krok by ŠK Harvard Partizánske zorganizovalo niekoľko florbalových turnajov pre všetky zúčastnené školy. Na týchto podujatiach budú ocenené jednotlivé tímy a hráči. Mohlo by to pomôcť posilniť pripojenie detí k športu, najmä k florbalu. Klubu by to tiež mohlo pomôcť priviesť na svoje florbalové stretnutia viac detí a rozšíriť svoju členskú základňu. Deti by sa následne mohli zúčastniť súťaže organizovanej Slovenským zväzom florbalu.

 

„Hlavným cieľom tejto aktivity je popularizácia florbalu a umožnenie deťom hrať ho ako koníček alebo prípadne v organizovaných súťažiach,“ informovala ŠK Harvard Partizánske vo svojej prihláške.

 

Okrem desiatich projektov, ktoré získali najviac hlasov pri hlasovaní na IFF Kids with Sticks Facebook, sa Medzinárodná florbalová federácia rozhodla podporiť šesť ďalších projektov so sadou hokejok a jedným z týchto projektov bola palica COOL pre deti sCHOOL.



Odoberajte newsletter