IFF schválilo dodatočné zmeny v prestupoch

Okrem pravidla dočasného prestupu zverejneného začiatkom novembra, výkonný výbor Medzinárodnej florbalovej federácie (IFF, ExCo) prijal rozhodnutie o predĺžení konečného dátumu, kedy má hráč povolený návrat do krajiny, z ktorej prestúpil, po prerušení ligy z dôvodu covid19.

 

Kancelária IFF dostala množstvo žiadostí z rôznych krajín týkajúcich sa možnosti uskutočniť spiatočný prestup po 15. januári a teda po oficiálnom dátume ukončenia prestupového obdobia.

Okrem bežných predpisov o prestupoch a pravidla dočasného prestupu sú zodpovední:

Hráč, ktorý prestúpil z členskej asociácie počas bežného prestupového obdobia, kde sú súťaže zastavené alebo pozastavené z dôvodu Covid-19, môže prestúpiť späť do krajiny, z ktorej hráč prestúpil, tiež po 15. januári.

Ak však hráč hral v krajine, do ktorej prestúpil v zápase/zápasoch o zostup, postup do play-off alebo samotné play-off, hráč nemá nárok na prestup skôr, ako sa začne nové prestupové obdobie sezóny 2020/21 a to je od 1. júla 2021. Účtujú sa bežné poplatky za prestup, s výnimkou toho, že spiatočný prestup bude vždy spracovaný ako expresný, ale je potrebné zaplatiť iba bežný poplatok.

„Kvôli pokračujúcemu rozvoju pandémie COVID-19 a ďalším oneskoreným opätovným začiatkom súťaží vo viacerých asociáciach, prišlo niekoľko žiadostí z rôznych krajín o možnosť uskutočniť spiatočné prestupy neskôr, ako je obvyklé a to po termíne, ktorým je 15. január. S cieľom umožniť hráčom hrať v týchto zložitých časoch IFF ExCo schválila výnimku z pravidiel prestupu pre Covid-19 a nezasahovala tak do zápasov hraných po bežných základných častiach v žiadnych krajinách,“ hovorí generálny tajomník IFF John Liljelund.

Prečítajte si viac informácií o pravidlách prestupov kvôli covid-19 TU.

Podrobný návod na dokončenie prestupu nájdete TU.
Ak chcete získať viac informácií o medzinárodných prestupoch, pošlite e-mail na adresu transfer@floorball.sport



Odoberajte newsletter