Je to definitívne. R. Slezák opúšťa Lido a skúsi zahraničie

To, o čom sa už dlhšiu dobu šepkalo v kuloároch, sa stalo skutočnosťou. ŠK Lido Prírodovedec opustil kapitán René Slezák, ktorý zamieril do českej najvyššej súťaže. Pôsobiť bude v klube FBŠ Hattrick Brno. Lido opustil aj Viktor Vnuk, nabral kurz Záhorská Bystrica.

 

Útočník René Slezák prestupuje do Česka v ideálnom športovom veku, 27. augusta oslávi 26. narodeniny. „Musím priznať, že s Hattrickom som bol v kontakte už pred pár rokmi, keď hrali prvú ligu. Vtedy som sa však necítil na odchod z Bratislavy, či už z osobného alebo hráčskeho hľadiska. Pred nasledujúcou sezónou si na mňa zase spomenuli a niekedy vo februári ma kontaktovali s ponukou,“ objasnil detaily zahraničného angažmánu pre spravodajstvo Slovenského zväzu florbalu (SZFB).

 

Hattrick v uplynulej sezóne obsadil v českej superlige predposlednú 13. priečku, senický kanonier by im mal v budúcom ročníku pomôcť k lepšiemu umiestneniu. „Ja osobne si nesľubujem absolútne nič. Budem makať a pôjdem od tréningu k tréningu, pracovať na svojich nedostatkoch a na maličkostiach, ktoré rozhodujú zápasy. Chcem sa natrvalo usadiť v základnej zostave a najmä sa tým športom baviť, lebo o tom to predsa je,“ povedal.

 

Už teraz vie, že v Česku ho nečaká prechádzka ružovou záhradou. „Chodil som s Hattrickom iba do haly, keďže som mal v Bratislave pracovné povinnosti, ale môžem na rovinu povedať že je to o 2-3 úrovne vyššie a o podmienkach sa, samozrejme, ani nebavíme. Je to ako keby sme porovnávali dva odlišné športy,“ myslí si Slezák, ktorý za hranice prestúpil v náročných časoch. „Na začiatku bolo pár nezvyčajných situácii. Napríklad, keď som začal chodievať do Brna, tak nechodili vlaky ani autobusy alebo boli hranice kompletne nepriechodné, čakali sme kedy budeme môcť ísť do haly a podobne.“

 

Najproduktívnejší hráč ŠK Lido v predčasne ukončenej sezóne 2019/2020 so ziskom 44 bodov za 19 gólov a 25 asistencií v 19 zápasoch priznal, že zvažoval viacero možností, kde bude pokračovať v kariére. „Samozrejme jedna alternatíva bola zostať v Lide a ďalšia bola Záhorská Bystrica, ktorá zase raz buduje káder, ktorý podľa mňa bude hrať finále extraligy a majú super podmienky,“ uviedol.

 

Keď sa obrátil na vedenie Lida so žiadosťou o prestup, dostal kladnú odpoveď. „V prvom rade sa chcem celému klubu poďakovať za spoločné roky a ich prístup. Určite budem na toto obdobie môjho života spomínať s úsmevom. Nepresviedčali ma, aby som zostal, lebo vedeli, že to je pre mňa extrémna príležitosť a asi aj posledná šanca si zahrať kvalitnejšiu súťaž. Môj čas v Lide sa naplnil, ja som klubu dal všetko a v podstate bez úspechu. Obe strany sa potrebujú posunúť. Klub potrebuje nájsť nových vodcov, a ja potrebujem vystúpiť zo svojej športovej komfortnej zóny,“ uzavrel Slezák.

 

V Brne sú zatiaľ so slovenskou akvizíciou spokojní. „Je to veľmi dobre fyzicky vybavený pravák, čo je vždy bonus. Ide o chlapca, ktorý vie dať gól. Už to nie je žiadny mladý ‚zajac‘ a nie je vyľakaný. Hoci ide o jeho prvý výraznejší angažmán po prestupe do Česka, je vidieť, že nie je z ničoho ‚poondiaty‘. Verím, že sa presadí do nášho tímu,“ povedal podľa webu Hattricku tréner Marek Fiala.

 

ŠK Lido sa musí pred štartom novej sezóny zmieriť aj s odchodom obrancu Viktora Vnuka, ktorého na hosťovanie zlákal konkurenčný klub Tsunami Záhorská Bystrica. Dvadsaťtriročný bek v uplynulej sezóne absolvoval 22 duelov, v ktorých nazbieral 12 bodov (3+9).



Odoberajte newsletter