Jeden Super pohár zostal v Trenčíne, druhý putuje do Vranova

Prvý ročník celonárodného finále základných škôl pod názvom super florbal pohár 2022 je úspešne za nami. V kategórii chlapcov zvíťazila domáca škola ZŠ Hodžova Trenčín a v kategórii dievčat putuje trofej na ZŠ Lúčna Vranov nad Topľou.

 

V meste pod hradom Matúša Čáka dva dni súperilo osem chlapčenských a rovnaký počet dievčenských školských družstiev zo všetkých krajov Slovenska. Pod krídlami Slovenského zväzu florbalu, ktorý zorganizoval túto súťaž školských družstiev staršieho žiactva v spolupráci s Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR sa odohralo množstvo pekých zápasov a vzniklo veľa nových kamarátstiev.

 

Toto dvojdňové celoštátne podujatie sa konalo v centre M-šport v Trenčíne. Mladí Trenčania zo ZŠ Hodžova vo finále zdolali 4:1 rovesníkov zo ZŠ Janka Matúšku v Dolnom Kubíne. Vranovčanky zo ZŠ Lúčna v súboji o prvenstvo triumfovali 5:4 po samostatných nájazdoch nad súperkami zo ZŠ Clementisova v Kysuckom Novom Meste. Bronzovú pozíciu si vybojovali chlapci zo ZŠ Golianova v Banskej Bystrici a dievčatá zo ZŠ svätého Dominika Savia vo Zvolene.

 

Konečné poradie celonárodného finále súťaže Super florbal pohár 2022 starších žiakov a žiačok základných škôl – Trenčín (6. – 7. júna):

 

Chlapci:
1. ZŠ Hodžova, Trenčín
2. ZŠ Janka Matúšku, Dolný Kubín
3. ZŠ Golianova, Banská Bystrica
4. ZŠ Teodora Jozefa Moussona, Michalovce
5. ZŠ Vagonárska, Poprad
6. Gymnázium Ivana Kupca, Hlohovec
7. ZŠ Ulica svätého Michala, Levice
8. ZŠ Pri kríži, Bratislava-Dúbravka

 

Dievčatá:
1. ZŠ Lúčna, Vranov nad Topľou
2. ZŠ Clementisova, Kysucké Nové Mesto
3. ZŠ svätého Dominika Savia, Zvolen
4. ZŠ Nábrežie mládeže, Nitra
5. ZŠ Štefánikova, Galanta
6. ZŠ Janka Palu, Nemšová
7. ZŠ Ľudovíta Štúra, Modra
8. ZŠ Tomášikova, Košice

Všetky výsledky a štatistiky súťaže Super florbal pohár 2022 nájdete TU

Kompletnú fotogalériu nájdete TU


Fotogaléria


Odoberajte newsletter