Jedlička: „Nie som spokojný s výkonmi a hrou.“

Slovenské reprezentantky si počas víkendu v Pardubiciach zmerali sily s tímami z prvej svetovej štvorky. V prvom dueli podľahli skúseným Švajčiarkam 3:12 a na druhý deň prehrali aj s domácimi Češkami 3:8.

 

Hlavný tréner slovenskej reprezentácie žien Michal Jedlička po zápasoch povedal: „Nie som spokojný s výkonmi a predvedenou hrou nášho tímu. Vyskytol sa obrovský rozdiel v kvalite hráčok. Súperky boli lepšie v hernej činnosti, v rýchlosti ale aj v myslení. Úvodný súboj sme mali obrovské problémy. Švajčiarky hrali vysoký presing a my sme nedokázali ani poriadne rozohrať akcie. Proti domácim Češkám to už bolo o niečo lepšie, najmä prvá a tretia tretina zniesla nejaké parametre hry.“ Najbližšou reprezentačnou akciou bude novembrové sústredenie, ktoré má podľa Jedličku byť zamerané na hru s loptou, čiže držanie lopty a založenie protiútoku.

 

Bývalú kapitánku slovenskej reprezentácie Luciu Jelínkovú zastúpila Denisa Ferenčíková. Nás však zaujímalo, či Lucka sledovala svoje kolegyne. „Bola som bohužiaľ pracovne mimo, takže som sledovala len písané onlajny. Po príchode domov som však neváhala a pozrela som si oba súboje zo záznamu. Myslím, že na oboch výsledkoch sa odrazil fakt, že sme hrali v podstate v úplne novom zložení. Ani jedna päťka nebola rovnaká ako na Majstrovstvách sveta v Bratislave Tím je výrazne omladený. Navyše v stretnutí proti Švajčiarkam chýbali sestry Hudákové,“ povedala dnes už bývalá kapitánka slovenskej ženskej reprezentácie Lucia Jelínková.



Odoberajte newsletter