Jedlička: Na chrípku či rakovinu sa umiera oveľa viac

Tréner reprezentácie žien SR Michal Jedlička má za sebou vydarený prípravný turnaj Czech Open 2020. Jeho tím FbŠ Bohemians obsadil v hlavnej mužskej kategórii pekné tretie miesto. Počas podujatia, okrem iného, prezentoval známy búrlivák svoj názor na koronavírus.

 

„Úprimne si myslím, že sa tu tak trochu robí z komára ťava, ale nechcem situáciu zľahčovať. Chápem, že ohrozené skupiny, ako sú napríklad seniori, je potrebné chrániť, ale stále si myslím, že je tu milión ďalších chorôb, typu klasická chrípka alebo rakovina, na ktoré sa umiera oveľa viac,“ povedal pre portál florbal.cz Michal Jedlička.

 

Štyridsaťročnému kormidelníkovi sa takisto nepáčia ani opatrenia, ktoré ohrozujú blížiacu sa sezóny 2020/2021 či jej štandardný formát. „Podľa mňa je potrebné vyriešiť šport a mať jasné hygienické pravidlá. Futbal vydal nejaký súbor opatrení, podľa mňa skoro. Päťdesiat percent zápasov? Na čo mi to je? Čo to je za sezónu? Chceme hrať celý ročník, nejako sa to musí vyriešiť,“ zamyslel sa.

 

Okrem toho poukázal na skutočnosť, , že florbal nie je profesionálny šport a to prináša aj svoje špecifiká. „Amatérsky športovec predsa nemôže stále chodiť do karantény! Dokážem si predstaviť, že pôjde prvýkrát, druhýkrát, tretíkrát a šéf v práci mu potom povie: ‘Hej, buď na florbal kašli alebo zajtra už nemusíš chodiť.‘ A čo mi chlapec urobí? Samozrejme, že sa na florbal vykašle a ja mu rozumiem. To potom tiež môžeme hrať s juniormi a ostatnými deťmi. Ale vlastne s deťmi tiež nie. Tie sú zavreté doma, pretože nemôžu chodiť do školy a tým pádom by vlastne nemali ani hrať florbal. To je predsa postavené na hlavu,“ soptí Jedlička.

 

Český kouč pôsobí pri slovenskej ženskej reprezentácii od roku 2016. Tím vtedy prevzal v neľahkej situácii po krajanovi Jaroslavovi Marksovi a v roku 2017 ho priviedol k historicky najlepšiemu umiestneniu na majstrovstvách sveta, Slovenky na pamätnom šampionáte v Bratislave obsadili piatu priečku. Po minuloročných decembrových MS vo Švajčiarsku mu síce vypršala platnosť kontraktu so Slovenským zväzom florbalu, no poodhalil, že zrejme ho na lavičke nášho národného tímu ešte uvidíme. „Sme veľmi blízko k podpisu novej zmluvy,“ uzavrel.



Odoberajte newsletter