Juniori si výkonmi vypýtali nomináciu!

Najbližším podujatím z pohľadu reprezentácie sú majstrovstvá sveta mužov, ktoré sa uskutočnia od 5. do 14. decembra vo švédskom Göteborgu. Na poslednom zraze v Trenčíne sa zišlo 24 hráčov.

 

Tréneri Miroslav Sága a František Hoger plánovali sústredenie využiť na hru spojenú s vycestovaním do Čiech, tak ako v minulosti. Žiaľ, účasť u našich susedov nevyšla podľa plánov. „Na základe dobrej spolupráce s trénerom Petrom Koutným sme na poslednú chvíľu dohodli náhradnú alternatívu. Z Kysuckého Nového Mesta prišli autom na prípravný zápas desiati najlepší juniori s trénerom,“ povedal Miroslav Sága.

 

Zo samotného zápasu bolo zrejmé, že sa naši muži potrebujú zohrávať. Trénerovi Ságovi však predvedená hra jeho zverencov veľa napovedala. „Zápas sme jednoducho nezvládli. Mladí juniori nás poriadne preverili. Odhalili nedostatky a slabiny našich jednotlivcov ale aj súhry družstva. Chlapci hrali nedôsledne v obrane. Nechávali priestor súperom a bolo vidno, že juniori sú zohratejší. Výsledok nie je až tak podstatný, no podstatné je to, že niektorí hráči budú sklamaní...,“ doplnil Sága.

 

Hlavný kouč mužského výberu nebol spokojný ani s prístupom niektorých jednotlivcov. „Čakajú nás náročné zápasy, kde nebude možnosť opravy. Každý hráč na úrovni reprezentanta musí stopercentne využiť každý tréning, či zápas na to aby presvedčil trénerov, že patrí do nominácie. O účasť na majstrovstvách sveta sa musí bojovať všade a vždy. Na tomto zraze ma viacero hráčov nepresvedčilo, že môžeme o ich účasti na šampionáte uvažovať. Napokon vyberieme dvadsať frajerov, ktorí si poradia s tlakom a zvládnu situácie aj v čase keď sa družstvu nedarí.“

 

Muži sa vydali podobnou cestou ako ženy. Nastala užšia spolupráca trénerov so spoločným sledovaním a zaraďovaním hráčov do jednotlivých výberov. „Po kvalifikácií, ktorá sa odohrala v Bratislave, sme začali pracovať na obmene a doplnení realizačného tímu. Som veľmi rád, že moju ponuku prijal tréner juniorov Petr Koutný. Myšlienka úzkeho prepojenia juniorského a seniorského výberu je ideálna a má perspektívu. Juniori ukázali veľký potenciál a dlhodobejšia práca trénera Koutného sa na ich hre plne prejavuje, čo je pozitívne. Túto filozofiu schvaľuje aj Slovenský zväz florbalu,“ dodal Sága.

 

Boli sme zvedaví, aký je to pocit nastúpiť proti mužom, čo je cieľovou stanicou každého reprezentanta. „Hrať proti nim je veľmi povzbudzujúce, čo nás nakoplo k ešte lepším výkonom. Náš úspech je však zásluhou trénera Koutného. Je síce na nás prísny, no je to správny prístup,“ prezradil s úsmevom junior Martin Grlický.

Kapitánovi mužského výberu Martinovi Petrócimu nebolo po zápase do reči: „Konečne sme boli takmer celý tím spolu. Na predchádzajúcich zrazoch vždy niekoľko hráčov chýbalo pre rôzne príčiny. Chýba nám súhra, čo sa s mladíkmi na ihrisku prejavilo.“

 

Tridsať členná širšia nominácia na MS vyzerá nasledovne:

 

Brankári:

Adam KALČOK (VŠK FTVŠ Hurikán Bratislava)

Filip KONEČNÝ (FbO Florko Košice)

Dominik TUREK (ATU Košice)

Dušan ĎURMEK (ŠK 1. FBC Trenčín)

Gabriel MESZÁROS (ŠK 1. FBC Trenčín)

 

Obrancovia:

Marek BULKO (ŠK 1. FBC Trenčín)

Ľuboš ŠEFČÍK (ATU Košice)

Michal HRÍN (FBC Grasshoppers AC UNIZA Žilina)

Roman MATEJÁK (ŠK 1. FBC Trenčín)

Martin JOŠČÁK (Red Hocks Kaufering, GER)

Branislav STRAKA (ŠK 1. FBC Trenčín)

Marek KOŠČO (AC Sparta Praha, CZE)

Václav KOMAČKA (FBC Ostrava, CZE)

 

Útočníci:

Patrik BIČAN (ŠK 1. FBC Trenčín)

Ladislav GÁL (1. SC WOOW Vítkovice, CZE)

Martin KIAČIK (ŠK 1. FBC Trenčín)

Jakub KONEČNÝ (FbO Florko Košice)

Matej NOVÁK (FBC Grasshoppers AC UNIZA Žilina)

Patrik PELEGRÍN (ATU Košice)

Martin PETRÓCI (Partizan Belehrad)

Lukáš ŘEZANINA (1. SC WOOW Vítkovice, CZE)

Lukáš UJHELYI (ATU Košice)

Roman ZELIEZKA (ŠK 1. FBC Trenčín)

Marián ZEMEN (FbO Florko Košice)

Martin GRLICKÝ (FBC Grasshoppers AC UNIZA Žilina)

Richard REXA (FbO Florko Košice)

Jan KOMÍNEK (FBC Mikuláš Prešov)

Martin KUBOVIČ (Tsunami Stupava)

Filip ČONKA-SKYBA (ATU Košice)

Jozef HALÁS (ATU Košice)



Odoberajte newsletter