Juniorky z Pruského ovládli Majstrovstvá republiky, Turnaj mládeže dorastencov pre domáce AS

Predĺžený víkend patril dvom úvodným záverečným turnajom, ktorými postupne vrcholí aj mládežnícka časť dlhej florbalovej sezóny.

V Kysuckom Novom Meste sme spoznali slovenské juniorské šampiónky, v Trenčíne zase víťazov Turnaja mládeže dorastencov 


Pruské a AS Trenčín. Mená víťaziek a víťazov turnajov, ktoré vyvrcholili počas sviatočného dňa, ktorým si pripomíname koniec 2. svetovej vojny v Európe a Deň víťazstva nad fašizmom. 

Pocit výhry si na Majstrovstvách Slovenska junioriek dopriali hráčky z Pruského, ktoré ku seniorským bronzovým medailám pridali aj najcennejšie kovy v juniorskej kategórii. Napínavé súboje priniesli práve dva záverečné duely turnaja - o 3. miesto, resp. finále. 

V súboji o bronz sa stretli obhajkyne titulu z minulej sezóny, domáce hráčky Kysuckého Nového Mesta a dievčatá z Modry, ktoré do zápasu o bronzové kovy dokráčali po dvoch skupinových výhrach a prehre v semifinále proti Nemšovej. Vyrovnaný priebeh zápasu definitívne na stranu Modry naklonila v 44. minúte Nikol Patáková, s ôsmimi bodmi najproduktívnejšia hráčka svojho tímu. Bronz tak putoval do malého mesta ležiaceho na východnom úpätí Malých Karpát. 

PREHĽAD ZÁPASU O BRONZ


Finále - Nemšová vs Pruské

Tradičné derby ženskej a dievčenskej kategórie Nemšová vs Pruské okorenilo záver Majstrovstiev Slovenska junioriek a prinieslo skutočnú bodku celého turnaja. Napínavý a vyrovnaný duel dospel až do samostatných nájazdov, v ktorých o výhre Pruského rozhodla najproduktívnejšia hráčka turnaja - Nikol Drábeková. V 7 zápasoch nazbierala 28 bodov za 19 gólov a 9 asistencií. 

PREHĽAD FINÁLE


1. MIESTO PRE PRUSKÉ


2. MIESTO PRE NEMŠOVÚ


3. MIESTO PRE MODRU

 


Športové centrum M-Šport v Trenčíne patrilo počas troch dní tzv. MSR "B" v kategórii dorastencov s oficiálnym názvom Turnaj mládeže - Dorastenci

8 tímov v dvoch základných skupinách si zmeralo sily a nakoniec dvíhali víťazný pohár nad hlavy práve domáci hráči AS, ktorí prešli turnajom bez jedinej prehry, pričom v semifinále vyhrali nad Snipers po predĺžení. 

Najproduktívnejším hráčom podujatia sa stal hráč z tímu finalistov - Žatva 90 Dolný Kubín - Samuel Foltín. V šiestich zápasoch nazbieral 19 bodov za 11 gólov a 8 asistencií. 


V zápase o bronz sa stretli medvede z Martina a Snajpri z Bratislavy. Martinčania od začiatku kráčali pevne za výhrou a Snipers B už len kozmeticky upravilo skóre duelu. 

PREHĽAD ZÁPASU O BRONZ

Finále - Žatva 90 Dolný Kubín vs FBK AS Trenčín bieli 

Do finálového zápasu lepšie vstúpili chlapci z Dolného Kubína a ešte v jeho polovici viedli nad domácimi 4-3. Tí ale dokázali otočiť skóre a tešili sa z výhry na premiérovom Turnaji mládeže dorastencov. 

PREHĽAD FINÁLE


1. MIESTO PRE AS TRENČÍN 


2. MIESTO PRE DOLNÝ KUBÍN


3. MIESTO PRE MARTIN


V Trenčíne to bude koncom týždňa opäť žiť mládežnickým florbalom. Už v piatok 12. mája štartujú rovnako ako hokejové MS aj Majstrovstvá Slovenska dorastencov v MŠH v Trenčíne. Máme sa na čo tešiť. 


Ďalšie články


Odoberajte newsletter