Juniorská reprezentácia si zahrá na Prague Games 2022

Reprezentácia juniorov pokračuje v nabitom programe. Zverencov Jakuba Horeckého čaká ďalšia fáza prípravy v podobe zápasových konfrontácií v hlavnom meste Česka

Od stredy do soboty (13. - 16.7.) bude pokračovať nabitý program juniorskej repre na najväčšom florbalovom mládežníckom turnaji sveta - Prague Games 2022. 

 

"Naši juniori sú technicky dostatočne pripravení na hru na medzinárodnej úrovni no v otázke fyzickej pripravenosti a rýchlosti rozhodovania v herných situáciách stále zaostávame za svetovými veľmocami." Jakub Horecký 

 

Tréneri nastavili plán prípravy už pred začiatkom aktuálneho prípravného cyklu a zatiaľ nedošlo k žiadnym nepredvídaným zmenám. Postupne si s chlapcami prechádzajú jednotlivé herné časti a situácie: "Najskôr sme si prešli ofenzívnu časť hry, herné situácie v nerovnovážnom počte, hru pod tlakom a na poslednom sústredení sme sa venovali najmä defenzívnej činnosti. Na najbližších sústredeniach, ktoré budú prevažne herného charakteru chceme všetky činnosti spojiť a vytvoriť jednotný obraz našej hry. Chalanov vytiahneme z prebiehajúcich letných príprav klubov, takže predpokladám, že by mali byť zvyknutí a pripravení na vysokú intenzitu. Vďaka patrí aj klubom, ktoré nám hráčov mimo IFF termínov uvoľnili." prezradil hlavný tréner Jakub Horecký. 

 

Juniori na turnaji v Kutnej Hore. Zdroj: Český florbal

 

Letná časť prípravy bude zameraná na čo najväčší počet zápasov a naberanie skúseností, ktoré mladí chlapci potrebujú, čo potvrdil aj tréner Horecký: "Som názoru, že pre našu reprezentáciu je dôležité odohrať čo najviac zápasov a konfrontovať sa s rôznymi typmi súperov. Preto sme túto časť prípravy nastavili formou turnajov a prípravných zápasov. Počas leta absolvujeme Prague games, Czech open a leto vyvrcholí kempom v ČR kde odohráme niekoľko zaujímavých prípravných duelov. Touto cestou by som chcel poďakovať aj komisii reprezentácií, ktorá nám pomáha pri realizovaní nášho programu."

V Prahe budeme mať dvojnásobné zastúpenie v podobe dvoch juniorských tímov s jednoduchým zámerom, ktorý je určený systémom turnaja: "Na Prague games sa hrajú krátke rýchle zápasy a my sme chceli vidieť v hre viac chalanov. Preto sme sa rozhodli vytvoriť dva tímy s menším počtom hráčov, tak aby bol každý hráč dostatočne vyťažený."


"Biely" tím čaká skupina A  

Fbk Horní Suchá
FAT PIPE FLORBAL CHODOV
Slovensko U18 - bieli
FS Masters/Ulbroka
SKV

"Modrý" tím sa predstaví v skupine B

TJ Sokol Letovice
Florbal Primátor Náchod
PSN Tatran Střešovice
Slovensko U18 - modrí
Pink Pony
 


A s čím bude tréner Horecký po pražskom turnaji spokojný?

"Úvodný turnaj v Prahe bude úspešný ak aspoň dve tretiny hráčov bude predvádzať hru s kontúrami, na ktorých sme doposiaľ pracovali. Naši juniori sú technicky dostatočne pripravení na hru na medzinárodnej úrovni no v otázke fyzickej pripravenosti a rýchlosti rozhodovania v herných situáciách stále zaostávame za svetovými veľmocami. Všetko sú to však veci, na ktorých sa dá pracovať ideálne však už na klubovej úrovni."

Držíme chalanom palce! 


Program našich chlapcov TU: 

https://www.praguegames.cz/vysledky/kategorie/39

 


Fotogaléria


Odoberajte newsletter