Juraj Hvozdík: „Olympijský festival je skvelým podujatím so skvelými ľuďmi a vyšlo aj počasie.“

V čase Hier XXXII. olympiády v Tokiu sa od včera v olympijskom tréningovom centre x-bionic® sphere v Šamoríne koná Olympijský festival. Dnešný deň bol však pre náš šport špecifický a boli sme poctení zúčastniť sa a predstaviť širokej verejnosti florbal. Výkonný viceprezident Slovenského zväzu florbalu Juraj Hvozdík sa venoval moderovaniu a svoje florbalové umenie prezentovali slovenská juniorská reprezentantka Michaela Krajčová a slovenský reprezentant Martin Kubovič.

 

„Olympijský festival je skvelé podujatie. Množstvo atraktívnych športov a medzi nimi aj florbal. Náš stánok a ihrisko o rozmeroch 20 x 10 metrov si našlo svojich priaznivcov, ktorých prilákal nielen florbal samotný, ale aj naši reprezentanti Michaela Krajčová a Martin Kubovič. Fanúšikovia florbalu si s nimi mohli zmerať svoje schopnosti aj v mini zápasoch priamo na ihrisku. A k tomu všetkému nám prialo pekné slnečné počasie. Jednoducho vydarený florbalový deň,“ skonštatoval výkonný viceprezident SZFB Juraj Hvozdík.

 

O dobrú náladu sa postarali aj naši reprezentanti. „Som rád, že sa Slovenský zväz florbalu zapojil do tejto krásnej akcie aj napriek tomu, že nie sme olympijský šport. Bol to pekne strávený slnečný deň, počas ktorého sme sa v Šamoríne stretli viaceré športy, kde sme deťom ukázali rôzne triky a cvičenia. Zahrali sme si aj florbal a zastrieľali na bránu a mňa veľmi teší, že som toho mohol byť súčasťou,“ povedal slovenský reprezentant Martin Kubovič.


Fotogaléria


Odoberajte newsletter