Klapitová: „Na šampionát v Bratislave mám skvelé spomienky a teším sa na kvalifikáciu.“

Slovenská reprezentácia žien sa v kvalifikačnej skupine EUR3 o postup na majstrovstvá sveta (november 2021, Uppsala, Švédsko), ktorú organizujeme v domácom prostredí v hlavnom meste v Bratislave od 3. do 7. februára budúceho roku stretne proti Česku, Dánsku, Estónsku, Španielsku a Rakúsku. Medzinárodná florbalová federácia IFF zverejnila rozpis zápasov.

 

Na rozbeh čaká zverenkyne trénera Michala Jedličku celkom prijateľný súper, ktorým bude Španielsko. Po nich prídu na rad severanky z Dánska. Tretí duel zohrajú Slovenky proti Estónsku a po nich prídu na rad Češky. Posledný duel je na programe v nedeľu 7. februára, keď naše dievčatá privítajú Rakúsko. „Teší ma, že začneme s pomerne slabším súperom a dá nám to priestor sa trochu rozohrať pred Dánkami a Estónkami, Česko je samozrejme favorit skupiny, ale dokážeme hrať aj s takýmto súperom vyrovnanú hru, ak sa vyhneme individuálnym chybám a kvalifikáciu zakončíme šlágrom proti Rakúsku, ktoré som podľa mňa nikdy nevidela hrať florbal, ale aspoň to ich fanúšikovia nemajú ďaleko. Teda za okolností, že sa už bude dať normálne fungovať,“ povedala kapitánka slovenskej reprezentácie žien Katarína Klapitová.

 

Po viac ako troch rokoch sa do hlavného mesta vráti slovenská reprezentácia žien. V Bratislave dosiahli Slovenky historicky najlepšie umiestnenie na svetovom šampionáte a to konečné piate miesto. „Spomienky na Bratislavu mám len dobré, stále je to najväčší úspech, aký sa našej ženskej reprezentácii kedy podaril. Nikdy nezabudnem na ten pocit hrať pred domácim publikom, ktoré skanduje Slovensko. Som veľmi rada, že sa kvalifikácia odohrá práve tam,“ spomína hráčka pôsobiaca vo švajčiarskom tíme Piranha Chur.

 

V súčasnosti sú však zrušené všetky reprezentačné zrazy a kvalifikácia sa nezadržateľne blíži. „Že sú zrušené sústredenia je určite naša nevýhoda, keďže v našom tíme na zrazy bežne prichádza aj desať úplne nových hráčok. Nie sme na tom tak, že by sme sa aj na slepo videli na ihrisku, ale situácia je všade rovnaká, takže keď tam prídeme ako po obrne, tak si nemyslím, že budeme jediné... Treba sa sústrediť na veci, ktoré vieme ovplyvniť a nie na to, čo nevieme, takže v prípade zrušenia aj novembrového sústredenia sa budeme musieť o to viac snažiť na samotnej kvalifikácii, či na tréningoch počas nej,“ uzavrela Klapitová.

 

Kompletný rozpis zápasov kvalifikácie EUR3 a časov začiatkov nájdete TU



Odoberajte newsletter