Klapitová a Dudovič o Švajčiarsky superpohár vo formáte „final four“

Michal Dudovič a Katarína Klapitová v závere augusta zabojujú o Švajčiarsky superpohár. Obaja budú trofej obhajovať, keďže vlani sa z víťazstva v ženskej časti tešili hráčky klubu Piranha Chur aj s reprezentantkou SR, medzi mužmi uspelo družstvo elitného slovenského florbalistu SV Wiler-Ersigen.

 

Tohtoročná edícia Švajčiarskeho superpohára bude netradičná, pretože sa odohrá vo formáte „final four“. Obyčajne o prvú trofej v novej sezóne súperia ligový šampión a víťaz národného pohára. Lenže v uplynulom ročníku sa Švajčiarsko zaradilo medzi mnoho ďalších krajín, kde najvyššia súťaž majstra nespoznala. Preto namiesto klasického zápasu rozhodne o víťazovi superpohára posledný augustový víkend (29. - 30.) v Zürichu, počas ktorého sa v akcii predstavia štyri ženské a štyri mužské kluby.

 

O Švajčiarsky superpohár žien budú zápoliť družstvá Piranha Chur, Kloten-Dietlikon Jets, Wizards Bern Burgdorf a Skorpion Emmental Zollbrück. V mužskej kategórii to budú SV Wiler-Ersigen, Floorball Köniz, UHC Alligator Malans a Zug United.

 

O súperoch, ktorý si skrížia hokejky v semifinále, rozhodnú fanúšikovia prostredníctvom hlasovania na TOMTO odkaze. Zúčastniť sa na tvorbe rozpisu podujatia je možné do 16. augusta, organizátori oznámia semifinálové dvojice na ďalší deň. Predaj lístkov sa začal v stredu 5. augusta.

 

Pred rokom v zápase o Švajčiarsky superpohár triumfovali ženy družstva Piranha Chur nad vtedajším obhajcom prvenstva, tímom Kloten-Dietlikon Jets 7:1. Medzi mužmi zvíťazil vtedajší ligový šampión SV Wiler-Ersigen nad pohárovým víťazom Tigers Langnau 12:1.



Odoberajte newsletter