Klapitová ani Dudovič Švajčiarsky superpohár nezískali

Slovenskí reprezentanti Michal Dudovič a Katarína Klapitová nemajú za sebou vydarený vstup do sezóny 2020/2021. Obaja počas víkendu absolvovali zápasy o Švajčiarsky superpohár, ale ich tímy neprenikli cez sobotňajšie semifinále.

 

Kým vlani sa zo Švajčiarskeho superpohára tešili obaja slovenskí zástupcovia, tentoraz vyšli obaja naprázdno. Hneď v prvom sobotňajšom stretnutí prehral tím reprezentantky SR Kataríny Klapitovej Piranha Chur s konkurenčným družstvom Kloten-Dietlikon Jets suverénne 1:7. Do finále neprenikol ani Michal Dudovič a jeho SV Wiler-Ersigen, v záverečnom semifinálovom dueli podľahol súperovi Floorball Köniz 4:5 po samostatných nájazdoch. K lepšiemu výsledku nepomohla ani jedna asistencia slovenského útočníka pri úvodnom góle zápasu.

Z víťazstva v ženskej kategórii sa napokon tretíkrát tešili hráčky tímu Kloten-Dietlikon, vo finále vyhrali nad Wizards Bern Burgdorf 7:6 v predĺžení. Medzi mužmi zdvihli trofej nad hlavy hráči Floorball Köniz, vo finálovom súboji uspeli nad UHC Alligator Malans 7:5.

Tohtoročná edícia Švajčiarskeho superpohára bola netradičná, pretože sa odohrala vo formáte „final four“. Obyčajne o prvú trofej v novej sezóne súperia ligový šampión a víťaz národného pohára. Lenže v uplynulom ročníku sa Švajčiarsko zaradilo medzi mnoho ďalších krajín, kde najvyššia súťaž majstra nespoznala. Preto sa tentoraz v akcii predstavili štyri ženské a štyri mužské kluby.

 



Odoberajte newsletter