Klapitová pred Českom: Dievčatá mi veľmi chýbali

Federálne derby nečaká v piatok a sobotu iba reprezentáciu mužov, ale aj národný tím žien. Takisto ako muži, aj ženská reprezentácia odohrá v Prahe proti konkurenčnému Česku dva zápasy.

 

Podobne ako v mužskej kategórii, ani naše ženy nie sú v súboji so západnými susedkami v pozícii favoritiek, práve naopak. „Česká republika sa nachádza na štvrtom mieste vo svetovom rebríčku, takže by k nám mali byť pomyslene najbližšie z tých najlepších tímov. Ostatné majstrovstvá sveta nám však ukázali, že stále je to od nás veľký krok ďaleko. Najväčší rozdiel je v tempe hry, je to oveľa rýchlejšie ako proti iným súperom, súboje sú ostrejšie, na všetko je menej času. Nemôžeme očakávať, že proti takýmto tímom budeme hrať pekne kombinačne, je to skôr o brejkoch a tempo hry udáva súper,“ povedala pre spravodajstvo Slovenského zväzu florbalu (SZFB) kapitánka reprezentácie žien SR Katarína Klapitová.

Pre slovenské reprezentantky ide o vôbec prvé stretnutie od decembra. „Reprezentácia a dievčatá mi veľmi chýbali. Je to naša prvá oficiálna akcia po majstrovstvách sveta, takže sme sa dlho nevideli. Celé je to naštrbené tou situáciou, hráčky sa nemôžu sústrediť iba na florbal, pretože rozmýšľajú aj o tom, čo sa stane, keby museli ísť do karantény, keby sa nakazili či keby ochorenie priniesli domov. To celkovej nálade neprospieva, ale inak sme radi, že sme sa konečne zase stretli a zahráme si spolu,“ uviedla hráčka švajčiarskeho tímu Piranha Chur.

Zverenky Michala Jedličku si s Češkami zmerali sily aj na spomenutých MS 2019, vtedy v rámci základnej skupiny prehrali vysoko 3:19.

„Máme zopár zranení, čiže tím nie je úplne rovnaký, ako bol na šampionáte. Takisto máme aj iné brankárske duo. Uvidíme, ako to bude prebiehať a ako to do seba zapadne po takej dlhej dobe,“ vyhlásila 25-ročná obrankyňa.

Tá už má za sebou prvý súťažný zápas v novej sezóne, keď v klube bojovala o Švajčiarsky superpohár, ktorý Chur napokon nezískal. „Už tam som hrala pred divákmi, ktorí museli mať rúška. Je to také nepríjemné, keď sa človek pozrie na tribúnu, okrem toho to aj obmedzuje priaznivcov pri povzbudzovaní, pretože s rúškom sa príliš nedá kričať. Na druhej strane je to lepšie, ako hrať v prázdnej hale. Budem teda rada, ak prídu aspoň nejakí fanúšikovia a pokúsia sa, aspoň v rámci možností, urobiť dobrú kulisu,“ uzavrela Klapitová.

Z českého družstva znejú hlasy, že očakávajú vyrovnanejšie stretnutia v porovnaní s predchádzajúcim vzájomným duelom. „Pre mňa je celkom náročné odhadnúť, ako budú Slovenky vyzerať. Posledný zápas na majstrovstvách sveta bol jednoznačne v náš prospech, ale pravdupovediac, teraz taký výsledok neočakávam. My sa budeme sústrediť na našu hru a na to, aby sme sa dostali po dlhej dobe do zápasového režimu,“ povedala pre Český florbal kapitánka našich súperiek Eliška Krupnová a dodala: „Veľmi sa teším. Dosiaľ posledné stretnutie sme absolvovali vlastne ešte v júni, takže bude fajn vidieť sa s tímom po letnej prestávke a zase si zahrať reprezentačné zápasy.“

Prvý zápas mužských reprezentácii Slovenska a Česka je na programe v piatok od 15.00 h, druhý zápas má naplánované úvodné buly na sobotu o 19.30 h. Duely môžete naživo sledovať na TOMTO odkaze.



Odoberajte newsletter