Klosík: „ Prioritou je mládež, muži sa chcú udržať a ženy zabojujú v extralige.“

Po dlhšom čase hlási návrat do prvej ligy mužov družstvo ŠK Slávia SPU DFA Nitra. Tím spod Zobora obsadil v predchádzajúcej sezóne regionálnej druhej ligy západ konečné druhé miesto. Prvá Sereď predala svoju licenciu klubu White Eagles Bratislava. Na čo si hráči Nitry trúfajú v novej sezóne?

 

Zvláštna sezóna, ktorá sa pre známe príčiny nedohrala tak trochu zamiešala kartami v konečnom poradí, pretože rozbehnuté play-off sa predčasne ukončilo tesne pred bránami finále. Nitru vyradil v semifinále FK AS Trenčín Dragons Trenovec „B“ 3:1 na zápasy. „Bohužiaľ sme skončili na druhom mieste len o skóre za Sereďou, ale keď zoberiem základnú časť ako celok, tak sme prehrali len jeden zápas a myslím, že sme si postup do prvej ligy zaslúžili. Už tretiu sezónu v rade za sebou sme bojovali o postup. 

Takže predošlý ligový ročník hodnotím pozitívne. K tímu prišiel skúsený tréner Peter Satin a to veľmi pomohlo. Mali sme družstvo doplnené o mladých hráčov, ktorí ukázali, že majú budúcnosť a aj preto som rád, že máme možnosť hrať prvú ligu. V bráne sme sa mohli spoľahnúť na kvalitné výkony brankára Adriána Miga,“ zhodnotil obšírnym spôsobom šéf klubu ŠK Slávia SPU DFA Nitra Lubomír Klosík. 

Postup sa vydaril, no súťaž je z roka na rok vyrovnanejšia a náročnejšia s čím musia rátať aj v Nitre. „Sme v pozícii nováčika a náš cieľ bude jednoznačný a to je odohrať čo najviac kvalitných zápasov, v ktorých sa budeme snažiť predvádzať kvalitný florbal. Radi by sme sa v prvej lige udržali a postupne zapracovali čo najviac mladých hráčov z dorastu a juniorky,“ vysvetľuje ešte stále aktívny hráč klubu, ktorý v minulej sezóne nazbieral v ôsmich zápasoch 19 bodov.

Roky nezastavíš, no nadobudnuté skúsenosti sú na nezaplatenie. Štyridsaťročný Klosík má skúseností na rozdávanie, no káder sa v Nitre pravdepodobne pred začiatkom ligy posilní. 

„Verím, že nám nikto neodíde a naopak súčasný tím posilnime o niekoľko hráčov aby sme boli konkurencie schopní. Ako som už spomínal, cieľom je záchrana a čo bude navyše, tak bude len plus.“

Nitra má za sebou už dlhú florbalovú históriu. V prvej lige dokonca v sezóne 2010/2011 obsadila konečné tretie miesto. V sezóne 2015/2016 však z tejto súťaže vypadla... Od tých čias klub zmenil. „Našou prioritou sa stala mládež a na tom chceme do budúcna stavať. Chceme vychovávať nielen chalanov ale aj dievčatá. Ako vieme, naše ženy hrajú Hyundai extraligu a snažíme sa aby dopadli v súťaži čo najlepšie. 

Ženský tím vytvoril veľmi dobrú partiu a veríme, že bude bojovať o čo najlepšie umiestnenie. Klub sa mení aj vo svojich štruktúrach, pretože v tomto roku bude všetkým predstavený nový prezident klubu,“ prezradil na záver súčasný prezident Slávie Nitra. 


Ďalšie články


Odoberajte newsletter