Kopejtko: „Reprezentačné výbery sú výkladnou skriňou SZFB!“

Po stretnutí s reprezentačnými výbermi žien a junioriek absolvoval prezident Slovenského zväzu florbalu Martin Kopejtko druhú zastávku, ktorou bola návšteva reprezentačného zrazu mužov v Trenčíne. Realizačný tím nebol kompletný, pretože zo zdravotných dôvodov chýbal hlavný kouč Radomír Mrázek. Spod hradu Matúša Čáka sa líder slovenského florbalu presunul na odovzdávanie cien do Slovenskej Ľupče, kde sa konali Majstrovstvá Slovenska dorasteniek.

 

Prioritnou témou v Trenčíne bol záujem starostlivosti Slovenského zväzu florbalu, ktorý každý reprezentačný výber považuje za výkladnú skriňu slovenského florbalu. „Našou snahou bude postupne zlepšovať podmienky na takú úroveň, aby všetci mohli podávať plnohodnotnejšie výkony než doteraz. Ak sa chceme niekam vo svetovom meradle ešte posunúť, starostlivosť o všetky reprezentácie musí byť alfou a omegou zväzu. Budem veľmi rád, ak sa vylepší previazanosť klubov s výbermi a tréneri sa budú môcť osobne zúčastňovať zrazov. Verím, že sa tento profesionálny prístup časom prenesie do všetkých slovenských klubov, čo pomôže aj reprezentačným výberom,“ skonštatoval Martin Kopejtko a doplnil: „Bol som milo prekvapený z reakcii hráčov, ktorí radi so mnou prehodili zopár slov. Zároveň bolo na ihrisku vidno na hráčoch, ktorí pravidelne zarezávali v Čechách, že sú na tom o niečo lepšie ako chlapci z našej súťaže, ktorá sa nehrala a dosť dlhý čas sa ani netrénovalo v kluboch.“

 

S hlavným trénerom reprezentácie mužov Radomírom Mrázkom, ale aj s koučom juniorskej reprezentácie Marekom Onderkom sa Martin Kopejtko plánuje stretnúť počas medzištátnych zápasov týchto kategórii v Bratislave začiatkom júla.

 

Prezident SZFB sa presunul aj do Slovenskej Ľupče, kde sa konali Majstrovstvá Slovenska dorasteniek. Prišiel na záverečné vyhodnotenie odovzdať ceny zúčastneným klubom. „Rozhodnutie organizovať podujatia v dievčenských kategóriách na sklonku sezóny bolo správne, čo dokazujú všetky podujatia zorganizované v dievčenskom segmente. Mal som možnosť sledovať finálový súboj Nemšovej s domácou Slovenskou Ľupčou kde sa odohral kvalitný duel vo výbornej atmosfére a v krásnej športovej hale, ktorá je v rámci elementárnej florbalovej infraštruktúry pre mňa veľkou výzvou a verím, že v dohľadnom čase sa budeme môcť pochváliť aj ďalšími zrealizovanými projektmi v iných mestách, čo skvalitní podmienky pre florbal,“ uzavrel Kopejtko.


Fotogaléria


Odoberajte newsletter