Košice opäť hlavným mestom ženského florbalu

Metropola východu už po piatykrát ožije elitným ženským florbalom. Na prelome augusta a septembra sa na elitnom turnaji MS Cup predstaví šesť špičkových ženských družstiev. Najväčším lákadlom určite bude poľská reprezentácia do 19 rokov, ktorá získala 4. miesto na posledných Majstrovstvách sveta i ukrajinská reprezentácia žien, ktorá sa pokúsi o reštart.

 

Svoju kvalitu sa určite budú snažiť potvrdiť aj hráčky Kométy Spišská Nová Ves, Tvrdošína i nováčika extraligy z Partizánskeho. Cez víkend (31. augusta - 1. septembra) tak v hádzanárskej hale Slavomíra Šípoša uvidíme špičkový ženský florbal. Ku kvalite turnaja prispeje aj dvojica medzinárodných ukrajinských rozhodcov Maryan Grabovik a Svyatoslav Sabadash z Ľvova. Zápasy v sobotu sú plánované od 10:00 do 16:30 a v nedeľu od 8:00 do 15:00. Presný rozpis bude po potvrdení šiesteho účastníka turnaja zverejnený na facebookovom fanpage Cassovia Floorball.

 

Elitný turnaj MS Cup tak bude vyvrcholením série letných turnajov Cassovia Floorball organizovaných v hádzanárskej hale v Košiciach. Vďaka čoraz širšej florbalovej komunite a organizačnému tímu sa podarilo pripraviť päť podujatí vo formáte 3+1, ktoré sa organizovali od Veľkonočného turnaja pravidelne každý mesiac. O pozoruhodnom raste florbalu svedčí aj fakt, že doteraz sa predstavilo vyše 80 družstiev v štyroch kategóriách. „Okrem prevažne košických družstiev sme mali možnosť privítať aj Bratislavčanky, aj hráčky a hráčov z Prešova, Spišskej Novej Vsi, Rimavskej Soboty, Sniny, Starej Ľubovne a dokonca aj z Užhorodu. Posledný 3+1 letný turnaj sa odohral včera, no už teraz pripravujeme na 28. decembra ďalší ročník Vianočného turnaja, na ktorom je cieľ prekonať rekordné čísla z minulého roku,“ povedal za organizátorov Miloslav Slávik.



Odoberajte newsletter