Košické ATU obhájilo juniorský titul!

V repríze minuloročného finále extraligy juniorov, ktorú zaobstarali FK ATU Košice a FBC Grasshoppers Žilina, dokázali po piatich odohratých finálových zápasoch obhájiť titul majstra hráči FK ATU Košice.

 

Po dobrom úvode a dvoch domácich víťazstvách cestovali Košičania na dva súboje do Žiliny. V oboch prípadoch ťahali za kratší koniec a prehrali ich o jediný gól. Včera sa séria presťahovala opäť do Košíc a domáci v piatom meraní síl nezaváhali. Víťazstvo sa však nerodilo ľahko. ATU prehrávalo v polovici zápasu už 0:2, no do konca druhej tretiny Východniari skóre vyrovnali a v záverečnej časti hry dvomi gólmi otočili na víťazných 4:2. „Zápas rozhodli individuálne chyby, ktorých sme spravili viac ako chalani z ATU. Mrzí nás to, žiaľ, taký je šport. Najviac mrzí gól na 1:2 počas našej presilovky. Chalanom z Košíc blahoželám k titulu, nuž smola, sláva víťazom, dnes vyhral disciplinovanejší tím...,“ povedal slovenský reprezentant, hráč FBC Grasshoppers Žilina a jeden z najlepších hráčov finálovej série Michal Miške.

 

Spokojnosť neskrýval tréner Košičanov Michal Kročko, ktorý po zápase povedal: „Som veľmi spokojný s výkonom mojich chlapcov počas celého play-off. Vždy sme sa spojili v správnu chvíľu a zabojovali spolu so srdcom. Žilina bola veľmi kvalitný súper, no nakoniec sme to do víťazného konca dotiahli my. Chlapcom blahoželám a som rád, že aspoň oni obhájili titul tento rok.“ Družstvo mužov vypadlo v semifinále s FBK AS Trenčín a titul neobháji, preto určité sklamanie Michala Kročka bolo na mieste...

 

Výsledok finále extraligy juniorov:

 

5 – Finále – streda 4. 4. 2017:

FK ATU Košice – FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina 4:2 (0:1, 2:1, 2:0)



Odoberajte newsletter