Košické ATU s tretím titulom vo vrecku!

Finálová séria juniorskej extraligy bola čistou záležitosťou košických družstiev ATU a Florka. Séria však priniesla plný počet piatich kvalitných a zaujímavých zápasov. Na posledný súboj do športovej haly na Ostrovského si našlo cestu neuveriteľných sedemsto fanúšikov oboch táborov, ktorí napokon videli víťazstvo domáceho ATU v pomere 10:6.

 

Skóre piateho zápasu otvoril domáci Dávid Ujhelyi, no Florko po minúte kontrovalo zásluhou Jakuba Gricha. Hala opäť burácala na začiatku deviatej minúty, keď na 2:1 pre ATU zvýšil Roland Kažimír. Florko do prestávky vyrovnalo.

 

Aj počas druhej časti držali hráči oboch tímov všetkých fanúšikov v napätí, no o niečo viac sa strelecky darilo domácim, ktorí po druhej siréne vyhrávali o dva góly 6:4. Rozhodujúci útok na titul spravili hráči ATU v poslednej tretine, keď sériou troch gólov zvýšili na 9:4, čo znamenalo, že Florko nestihlo náskok dotiahnuť a konečných 10:6 bolo zaslúžených. „Je to fantastické! Sme veľmi radi, že sa to podarilo. Sila kolektívu sa prejavila, jeho obrovská súdržnosť v momentoch, keď sme museli čeliť prekážkam. V play-off sme dlho šliapali na jednotku, vo finále potom prišla mini kríza, ale to na každého raz príde. Rozhodujúci zápas sme zvládli a to sa počíta. Chalani ukázali charakter. Klobúk dole pred Florkom, s ktorým sme zabezpečili atraktívnu sériu pred rekordnou návštevou v juniorskej extralige,“ povedal šťastný tréner ATU Košice Peter Vrba.

 

Odhliadnuc od neúspechu v poslednom zápase sezóny rozhodne platí, že juniori košického Florka mali najúspešnejšiu sezónu v histórii klubu. „V prvom rade sa chcem poďakovať všetkým hráčom, ktorí sa o historické striebro pričinili. Veľká vďaka patrí aj trénerom, ktorí sa podieľali na vedení tímu počas celej sezóny. Boli to Jakub a Lukáš Blaškovci a samozrejme pán Holovka, ktorý tréningový proces nastavil a v závere aj tím viedol. Všetci odviedli výbornú prácu za čo im patrí veľké poďakovanie. Posledný zápas sme žiaľ ťahali za kratší koniec... Neustále sme doťahovali náskok súpera, ktorý bol lepší, robil menej chýb a preto mohol oslavovať. Rád by som sa poďakoval všetkým divákom, či už z tábora domácich alebo našich „Florkáčov“, ktorí vytvorili pri počte približne sedemsto divákov atmosféru, ktorú som pri florbale ešte nezažil. A v neposlednom rade ku krásnemu vyvrcholeniu extraligy juniorov prispeli aj skvelí rozhodcovia, páni Tomáš Beňo a Roman Sklenica,“ zhodnotil tréner strieborného tímu FK Florko Košice Pavol Blaško.

 

Výsledok finálového zápasu extraligy juniorov:

 

5. Finále – sobota 6. 4. 2019:

FaBK ATU Košice – FK Florko Košice 10:6 (2:2, 4:2, 4:2), konečný stav série: 3:2



Odoberajte newsletter