Košické ATU suverénne „rozložilo“ bratislavské Lido

Pohár a bronzové medaily za tretie miesto v súťaži o Pohár SZFB mužov si vybojovalo družstvo FaBK ATU Košice, ktoré jednoznačne zvíťazilo nad ŠK Lido Prírodovedec 12:4. So včerajšou semifinálovou prehrou sa tak zrejme lepšie vyrovnali domáci Košičania, ktorí od začiatku do konca nepripustili žiadnu drámu.

 

Úvodná tretina patrila jednoznačne hráčom ATU Košice, ktorí od začiatku nenechali nič na náhodu a v rozpätí piatej až ôsmej minúty dokázali do bránky Lida vsietiť tri góly, o ktoré sa postupne postarali Roman Kozej, Dávid Ujhelyi a Marko Šima. Prvý presný zásah hostí strelil Východniarom Pavol Haluška. Do konca tretiny však na rozdiel troch gólov pre ATU zvýšil svojim druhým gólom Ujhelyi – 4:1.

 

Zrejme definitívny úder na ceste za víťazstvom uštedril Bratislavčanom Ujhelyi hneď v úvode druhej časti. Dávid tak zaznamenal hetrik a Lido navyše krátko po inkasovanom piatom góle nedokázalo využiť ani presilovú hru. Aj keď sa počas nasledujúcich minút zdalo, že to súperov ATU nezlomilo, presadiť sa nedokázali a tak prišli ďalšie dve presné strely Košičanov. Dominik Lehel Németh a Peter Bezeg zvýšili na 7:1 a všetkým bolo viac menej jasné, kto obsadí tretie miesto v Pohári SZFB pre rok 2021. Obzvlášť, keď zakrátko opäť Peter Bezeg trafil parádny vinkel. Jedno z prečíslení Lida dokázal pretaviť na druhý gól Marek Kalivoda, no o šesť sekúnd neskôr Németh zvýšil na 9:2 pre ATU. 

 

Možno trochu uvoľnená morálka s pocitom, že o víťazovi je rozhodnuté spôsobila, že sa v treťom dejstve začalo hrať hore – dolu, čo spôsobilo „strelecké hody“ na oboch stranách. Najskôr skórovalo Lido a ich tretí gól vsietil Michal Vico. Desiatku Košičanov zavŕšil Šima, no hosťujúci Haluška znížil na 4:10 z pohľadu hostí. To ale nebolo všetko, pretože Kozej bol autorom jedenástej loptičky v sieti Lida a dvanástu navštívenku lovil zo svojej siete brankár Daniel Dobrovodský z florbalky Tomáša Bezega. Konečné tretie miesto tak vybojovalo ATU zaslúžene.

 

Hlasy po zápase:

Dominik Lehel Németh (Hráč FaBK ATU Košice): „Dnešný zápas z pohľadu toho voči komu budeme hrať, nebol ničím špeciálny. Nastúpili sme s odhodlaním zvíťaziť a hlavne sa vyvarovať chýb, ktoré sme spravili vo včerajšom súboji proti Tsunami. Všetko, čo sme si povedali sme sa snažili proti Lidu dodržať a tak nám duel vyšiel podľa predstáv. Teší nás, že nebol v stretnutí len jeden líder ale hrali sme ako kolektív na čo sa snažíme dbať aj v príprave na novú sezónu.“  

Daniel Dobrovodský (Brankár ŠK Lido Prírodovedec): „Takýto duel sa veľmi ťažko hodnotí. Súper nám nedovolil prakticky nič. Dostali sme lekciu z efektivity a Košičania trestali každé naše zaváhanie a tých chýb z našej strany bolo veľmi veľa. Nástup do zápasu a ďalší jeho vývoj sme si predstavovali inak a náš plán sa úplne rozsypal. Výsledok je spravodlivý a dnes zvíťazil lepší tím. My musíme popracovať na tom, aby sa nám výpadky podobného charakteru v budúcnosti nestávali.“

Podrobné štatistiky zápasu nájdete TU


Fotogaléria


Odoberajte newsletter